Al doilea val de explozii din Liban: Bilanţul creşte la cel puţin 20 de morţi şi peste 450 de răniţi

Spread the love

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi peste 450 au fost rănite în urma unui al doilea val de explozii de la dispozitive de comunicaţii în Liban, a anunţat Ministerul libanez al Sănătăţii, relatează BBC.

Al doilea val de explozii din Liban: Bilanţul creşte la cel puţin 20 de morţi şi peste 450 de răniţi Ministerul libanez al Sănătăţii a transmis că „valul de explozii inamice vizând staţiile de emisie-recepţie” a „ucis 20 de persoane şi a rănit peste 450”.

Miercuri, Libanul a fost din nou zguduit de explozii, în special Beirut şi alte oraşe, scrie The Independent.

Dispozitive walkie-talki, folosite de grupul armat Hezbollah, au explodat în suburbiile de sud ale capitalei Beirut, în Valea Bekaa şi în sudul Libanului, relatează BBC.

Unele dintre aceste explozii au avut loc în apropierea unei înmormântări pentru victimele atacului cu pagere din ziua precedentă, care a ucis 12 persoane şi a rănit aproape 3.

000.

Vezi mai multe articole din categoria externe Conform unor surse din securitatea libaneză, agenţia de spionaj israeliană Mossad ar fi plantat explozibili în mii de dispozitive înainte de detonarea acestora, într-o operaţiune care ar fi fost plănuită cu luni în urmă.

Dispozitivele, fabricate de o companie maghiară cu licenţă pentru marca Gold Apollo din Taiwan, ar fi fost modificate.

Gruparea susţinută de Iran, Hezbollah, a promis răzbunare împotriva Israelului, iar războiul dintre cele două părţi continuă să escaladeze.

Armata israeliană a refuzat să comenteze, deşi ce tensiunile în regiune cresc pe zi ce trece.

Lasă un răspuns