LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 938. Italia va livra sistemul de apărare antiaeriană SAMP/T promis până la sfârşitul lunii septembrie / SUA consideră că strategia de pace a lui Zelenski „poate funcţiona”, afirmă un oficial

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 938.

Italia va livra sistemul de apărare antiaeriană SAMP/T promis până la sfârşitul lunii septembrie / Oficial: SUA consideră că strategia de pace a lui Zelenski „poate funcţiona” Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a estimat că Rusia continuă să îşi dezvolte capacitatea de a utiliza operaţiunile informaţionale pe platformele de socializare pentru a provoca activităţi cinetice şi a interfera cu alegerile, activităţile de destabilizare şi schemele de evitare a sancţiunilor.

Documentele divulgate care descriu campaniile de dezinformare la scară largă ale Kremlinului împotriva Ucrainei şi a Occidentului continuă să demonstreze dorinţa Kremlinului de a-şi utiliza instrumentele globale de informare pentru a promova interesele Moscovei prin intermediul social media.

Vezi mai multe articole din categoria externe Oficialii americani au văzut Planul de victorie al preşedintelui Volodimir Zelenski şi cred că este o strategie „care poate funcţiona”, a declarat ambasadorul SUA la Organizaţia Naţiunilor Unite, Linda Thomas-Greenfield, în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi.

„Credem că acesta prezintă o strategie şi un plan care poate funcţiona”, a declarat aceasta, potrivit Kyiv Independent.

Thomas-Greenfield a declarat că SUA speră să promoveze planul lui Zelenski în rândul liderilor mondiali săptămâna viitoare, în timpul celei de-a 79-a Adunări Generale a ONU din New York.

Italia va livra Ucrainei o a doua baterie de apărare antiaeriană SAMP/T până la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat marţi ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, notează Kyiv Independent.

Italia a promis în iunie că va trimite Kievului un alt sistem SAMP/T, singurul sistem de apărare aeriană fabricat în Europa care poate intercepta rachete balistice.

„Până la sfârşitul lunii, noul sistem Samp/T va fi livrat Ucrainei şi ştim cât costă fiecare minut de întârziere”, a declarat Crosetto la o conferinţă privind producţia europeană de apărare antiaeriană, potrivit mass-media italiene RAI.

 

Lasă un răspuns