Kamala Harris devine ţinta propagandei ruse. Ce naraţiune falsă a fost pusă la cale de o grupare legată de Kremlin

Spread the love

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, este ţinta unei naraţiuni false care circulă pe reţelele de socializare, operaţiunea fiind pusă la cale de o grupare de dezinformare rusească, se arată într-o cercetare realizată de Microsoft.

Kamala Harris devine ţinta propagandei ruse.

Ce naraţiune falsă a fost pusă la cale de Rusia O afirmaţie falsă care circulă pe reţelele de socializare, conform căreia candidata democrată la preşedinţia SUA, Kamala Harris, a lăsat paralizată o fată de 13 ani după un presupus accident cu fugă de la locul faptei în San Francisco în 2011, este creată de o grupare de dezinformare rusă, potrivit unei noi cercetări realizate de Microsoft, citată de Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe Operaţiunea pusă la cale a presupus crearea unui videoclip în care grupul rus implicat a plătit un actor pentru a apărea ca presupusa victimă şi a răspândit afirmaţia printr-un site web fals pentru un post de ştiri inexistent din San Francisco numit „KBSF-TV”.

Grupul rus responsabil este Storm-1516 şi este descris ca fiind o fermă de troli legată de Kremlin.

În cadrul declaraţiei publicate de către Microsoft, se menţionează faptul că „la sfârşitul lunii august, elemente ale prolificului actor rus Storm-1516 au început să producă conţinut implicându-i pe vicepreşedintele Harris şi pe guvernatorul Walz (partenerul de campanie al Kamalei Harris şi nominalizarea pentru vicepreşedinţia SUA – n.

R.

) în teorii ale conspiraţiei false şi aberante”.

Potrivit raportului Microsoft, această naraţiune falsă a circulat pe platformele de socializare, inclusiv X (fosta Twitter), folosind hashtag-ul #HitAndRunKamala.

Cercetarea a arătat că videoclipul a fost redat de 2,7 milioane de ori.

Întâmplarea face parte dintr-o serie de încercări ale Rusiei de a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA.

Din acest motiv, SUA a decis sancţionarea presei de stat din Rusia la începutul lunii septembrie, iar recent, şi compania Meta a anunţat că interzice instituţiile media de stat din Rusia pe Instagram, Facebook şi WhatsApp.

 

Lasă un răspuns