Meta ia măsuri: Presa rusă de stat a fost interzisă pe Facebook, WhatsApp şi Instagram

Spread the love

Meta ia măsuri: Presa rusă de stat a fost interzisă pe Facebook, WhatsApp şi Instagram Compania Meta a anunţat că interzice o serie de reţele media ruseşti de stat din cauza a ceea ce numeşte „activitate de interferenţă străină”, scrie Deutsche Welle.

Măsura adoptată vizează RT, Rossiya Segodnya şi altele, compania susţinând că aceste reţele media au folosit tactici înşelătoare pentru a desfăşura operaţiuni de influenţă sub acoperire online.

Vezi mai multe articole din categoria externe „După o analiză atentă, am extins aplicarea noastră continuă împotriva reţelelor media de stat din Rusia.

Rossiya Segodnya, RT şi alte entităţi conexe sunt acum interzise din aplicaţiile noastre la nivel global pentru activitatea de interferenţă străină”, a declarat compania într-o declaraţie citată de Deutsche Welle.

Anterior, Meta a mai luat o decizie identică în cazul Agenţiei Federală de Ştiri din Rusia, cu scopul de a contracara activităţile de interferenţă externă ale Agenţiei Ruse de Cercetare a Internetului.

Anunţul vine după ce Departamentul de Stat al SUA a anunţat în luna septembrie o serie de sancţiuni împotriva presei de stat din Rusia pentru interferenţa în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie.

Acuzaţiile aduse de către SUA arată că la indicaţia preşedintelui Vladimir Putin, trei companii ruseşti au utilizat profiluri false pentru a răspândi naraţiuni false pe reţelele de socializare.

În replică, purtătoarea de cuvând a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a anunţat că „va exista un răspuns la acţiunile autorităţilor din SUA”.

 

Lasă un răspuns