Israelul îşi extinde obiectivele de război

Spread the love

Andreea Tobias Israelul îşi extinde obiectivele de război Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat marţi o extindere a obiectivelor de război ale ţării pentru a include întoarcerea locuitorilor din nord care au fugit de focurile transfrontaliere comercializate cu Hezbollah, aliatul Hamas.

„Cabinetul politico-securitar a actualizat obiectivele războiului în această seară, astfel încât acestea să includă următoarea secţiune: întoarcerea în siguranţă a locuitorilor din nord la casele lor”, a afirmat biroul lui Netanyahu, porivit AFP.

Vezi mai multe articole din categoria externe Forţele israeliene şi grupul armat libanez susţinut de Iran au avut un schimb de atcuri aproape zilnic de când atacul Hamas din 7 octombrie a declanşat războiul în Fâşia Gaza.

Oficialii Hezbollah au declarat că grupul se va retrage dacă se va ajunge la o încetare a focului în Gaza, în timp ce Israelul insistă că nu poate permite militanţilor să rămână în zona de frontieră din sudul Libanului.

Violenţele au ucis sute de luptători, în principal în Liban, şi zeci de civili şi soldaţi de partea israeliană.

De asemenea, luptele au forţat zeci de mii de persoane din ambele părţi să îşi părăsească locuinţele.

Luni, ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, i-a spus unui emisar american aflat în vizită că „acţiunea militară” este „singura cale rămasă pentru a asigura întoarcerea comunităţilor din nordul Israelului la casele lor”.

Lasă un răspuns