Implozia submersibilului Titan. A fost dezvăluit unul dintre ultimele mesaje ale echipajului înainte de tragedie

Spread the love

Implozia submersibilului Titan.

A fost dezvăluit unul dintre ultimele mesaje ale echipajului înainte de tragedie Apar noi informaţii despre momentele de dinainte ca submersibilul Titan – aflat în drum spre epava Titanicului – să implodeze în vara anului 2023.

În cadrul unei audieri s-a dezvăluit că unul dintre ultimele mesaje ale echipajului submersibilului Titan a fost că „Totul este bine aici” înainte ca acesta să implodeze, scrie Sky News.

Vezi mai multe articole din categoria externe Cei cinci membri ai echipajului comunicau cu nava de sprijin Polar Prince prin mesaje text, conform unei animaţii prezentate de Paza de Coastă a SUA.

În cadrul audierilor aflate în stadiu incipient, s-a menţionat că echipajul submersibilului a început să piardă legătura cu cei de la bordul navei Polar Prince, care au întrebat în mod repetat despre adâncimea şi greutatea submersibilului în timp ce acesta cobora spre epava Titanicului, relevă sursa citată.

De asemenea, Polar Prince a întrebat în mod repetat dacă Titan mai poate vedea nava pe ecranul său de la bord.

În luna august, un proces intentat de familia unuia dintre cei care şi-au pierdut viaţa în implozie a arătat că echipajul era conştient că urma să moară.

Submersibilul a efectuat ultima sa scufundare la 18 iunie 2023, pierzând contactul cu nava sa de sprijin aproximativ două ore mai târziu.

În urma evenimentului, toţi membrii echipajului au decedat.

Căutarea Titanului a atras atenţia întregii lumi, iar epava a fost găsită în cele din urmă pe fundul oceanului, la aproximativ 300 de metri de epava Titanicului, potrivit oficialilor.

Lasă un răspuns