Concursul pentru rezidențiat rămâne neschimbat! Examenul va fi în continuare unitar și naţional pentru medicină, medicină dentară şi farmacie.

Spread the love

    În urma unor consultări interne, asociaţiile studenţilor la medicină din universităţile şi facultăţile de profil au informat Ministerul Sănătăţii cu privire la faptul că majoritatea studenţilor au optat pentru menţinerea actualei forme de desfăşurare a concursului de rezidenţiat, se arată într-un comunicat agerpres.

ro.

 Astfel, s-a ajuns la un acord între ministrul Sănătății, Alexaxandru Rafila și reprezentanții studenților, privind susținerea punctului de vedere majoritar al studenților de a continua organizarea concursului de rezidenţiat prin concurs unitar, naţional, pentru domeniul medicină, domeniul medicină dentară şi, respectiv, domeniul farmacie, cu tematică şi bibliografie unice.

 Mai mult decât atât, Ministerul Sănătății a menționat că susține prelungirea termenului minim de comunicare a bibliografiei de concurs de la 6 luni la 12 luni.

De asemenea, reprezentanții studenților au apreciat modificarea recent adoptată de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, care permite recunoaşterea stagiilor de practică efectuate în străinătate direct de către coordonatorul de rezidenţiat din centrul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea.

 Articol scris de Ilinca DandocziCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns