Ameninţări cu bombă în Springfield, SUA, pe fondul teoriilor conspiraţioniste despre migranţi

Spread the love

Oraşul american Springfield a fost ţinta a zeci de ameninţări cu bombă, după pleiada de teorii rasiste despre imigranţi, amplificate de declaraţiile lui Donald Trump.

Sursa foto: Unsplash Oraşul Springfield, Ohio, SUA, a fost ţinta a peste 30 de ameninţări cu bombă, a declarat luni guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, informează France24.

Cele 33 de ameninţări vin pe fondul rostogolirii unor teorii ale conspiraţiei promovate de simpatizaţii republicani, inclusiv de Donald Trump, legate de comunitatea de migranţi haitieni din oraş.

Vezi mai multe articole din categoria externe Teoriile răspândite pe reţelele de socializare şi în discursurile politicienilor susţin că migranţii haitieni din Springfield ar fura şi ar mănânca animale de companie (câini şi pisici).

În plus, aceştia ar fi crescut rata criminalităţii în oraş.

Guvernatorul DeWine a condamnat afirmaţiile şi a făcut apel la calm, cerându-le cetăţenilor să se bazeze pe fapte, nu pe dezinformare.

Autorităţile locale colaborează cu agenţiile federale pentru a siguranţa oraşului şi pentru a afla sursa ameninţărilor, de vreme ce, în acest moment, încă nu se ştie cine se face vinovat pentru acestea.

Lasă un răspuns