Ucraina neagă legăturile cu suspectul noii tentative de asasinare a lui Donald Trump

Spread the love

Autorităţile ucrainene au respins orice legătură cu Ryan Routh, un susţinător al Ucrainei acuzat de încercarea de a-l asasina pe Donald Trump, acuzând Moscova de dezinformare.

Ucraina neagă legăturile cu suspectul noii tentative de asasinare a lui Donald Trump Autorităţile ucrainene au negat luni orice legătură cu Ryan Routh, bărbatul acuzat că ar fi încercat să-l asasineze pe fostul preşedinte american Donald Trump, după ce s-a aflat că suspectul era susţinător al Ucrainei, scrie Reuters.

Routh, în vârstă de 58 de ani, a mers în Ucraina după invazia Rusiei în 2022 şi a încercat să recruteze voluntari străini pentru a lupta alături de forţele ucrainene.

Vezi mai multe articole din categoria externe Duminică, Serviciul Secret american a dejucat ceea ce FBI a numit a doua tentativă aparentă de asasinare a lui Trump din ultimele două luni.

Routh a fost arestat la aproximativ 65 de kilometri de terenul de golf al fostului preşedinte, din Florida, după ce agenţii Serviciului Secret au observat o armă automată ascunsă în tufişuri, în apropierea locului unde se afla Trump.

Autorităţile ucrainene au acuzat Moscova că profită de legătura dintre suspect şi Ucraina pentru a lansa o campanie de propagandă.

„Inamicul va lansa numeroase teorii ale conspiraţiei despre o aşa-zisă implicare ucraineană.

Evident, toate acestea sunt minciuni”, a declarat Andriy Kovalenko, şeful Centrului pentru Combaterea Dezinformării din Ucraina.

Deşi Routh nu a fost niciodată implicat oficial în armata ucraineană, Kremlinul a sugerat că sprijinul acordat de SUA Ucrainei are consecinţe periculoase.

„Joaca cu focul are consecinţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Lasă un răspuns