Preşedintele Zelenski: Nu putem să echipăm nici 4 din cele 14 brigăzi de care avem nevoie

Spread the love

Andreea Soare Preşedintele Zelenski: Nu putem să echipăm nici 4 din cele 14 brigăzi de care avem nevoie Preşedintele Zelenski a sugerat, în interviul acordat ieri CNN, că aceste probleme legate de arme au influenţat deciziile luate de comandanţii militari ucraineni, în ultimele luni.

Acesta a spus că ajutorul trimis de Occident, în ultima perioadă, nu este de ajuns pentru prevenirea atacurilor ruseşti devastatoare asupra oraşelor ucrainene şi nici pentru luarea unei poziţii diplomatice mai puternice, cel mai probabil referindu-se la posibile negocieri de pace cu Rusia.

A subliniat că echipamentele sunt livrate cu mult timp după ce sunt promise şi a vorbit şi despre acea pauză de la livrările americane, de iarna trecută, când a existat o problemă în Congresul SUA şi când, spune acesta, militarii ucraineni au folosit tot ce aveau în stocuri.

Vezi mai multe articole din categoria externe Mai mult decât atât, Zelenski a apărat decizia de a lansa contraofensiva în Kursk, în august, în detrimentul apărării liniei de front din est, de pe direcţia Pokrovsk, unde armata rusă deja se afla în avantaj.

Spune că nu conta câte brigăzi se aflau pe direcţia Pokvrosk pentru a apăra frontul, dacă jumătate din ele erau neechipate.

Nu aveau blindate şi nici muniţie, iar ruşii trăgeau de 12 ori mai multe lovituri de artilerie decât trupele ucrainene.

  Liderul ucrainean a vorbit despre importanţa echipării celor 14 brigăzi ucrainene, dar nu a spus unde plănuieşte să le folosească şi cu ce scop.

  În ultima perioadă, Rusia a lansat 4.

000 de bombe pe lună în estul Ucrainei şi a distrus 80% din infrastructura energetică tocmai pentru că unele state occidentale au ezitat să permită Ucrainei să lovească adânc în teritoriul rusesc, unde sunt staţionate avioanele de pe care sunt lansate bombele.

Acum, Zelenski spune că deja e cam târziu, căci Rusia a mutat multe dintre aceste avioane din raza de acţiune a rachetelor ATACMS sau Storm Shadow.

Şi despre Rusia spun experţii ISW că se va confrunta cu probleme, însă în producţia de arme, asta pentru că până acum s-a bazat foarte mult pe modernizarea şi repararea echipamentelor sovietice, în special a blindatelor, pentru a menţine ritmul atacurilor din Ucraina.

Experţii spun că va fi necesară o mobilizare a industriei de apărare şi a economiei ruseşti dacă ruşii vor să menţină acelaşi ritm pe termen mediu şi lung – dar nu se ştie dacă industria rusă va avea capacitatea de a produce îndeajuns încât să acopere pierderile suferite până acum în război.

Coreea de Nord însă joacă un rol esenţial aici, pentru că spre deosebire de statele occidentale, nord-coreeni livrează mult mai repede armele ruşilor şi în cantităţi destul de mari.

Se aşteaptă, astfel, ca Rusia să întărească parteneriatele pe care le are deja cu state precum Coreea de Nord, Iran sau China.

 

Lasă un răspuns