Preşedintele Iranului anunţă că ar putea purta discuţii cu reprezentanţii SUA

Spread the love

Preşedintele Iranului anunţă că ar putea purta discuţii cu reprezentanţii SUA Liderul iranian a făcut declaraţia luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Nu suntem ostili faţă de SUA, ei ar trebui să pună capăt ostilităţii faţă de noi, arătându-şi bunăvoinţa în practică”, a spus Pezeshkian, potrivit Reuters.

Pezeshkian a răspuns astfel la o întrebare despre deschiderea Iranului faţă de reluarea discuţiilor despre acordul nuclear.

Vezi mai multe articole din categoria externe Fostul preşedinte american Donald Trump a renunţat la acest acord în 2018, argumentând că a fost prea generos cu Teheranul şi a restabilit sancţiunile dure ale SUA împotriva Iranului, determinând Teheranul să încalce treptat înţelegerea.

După ce a preluat mandatul în ianuarie 2021, preşedintele american Joe Biden a încercat să negocieze o reluare a pactului nuclear în baza căruia Iranul şi-a restricţionat programul nuclear în schimbul scutirii de sancţiunile SUA, Uniunii Europene şi ONU.

Cu toate acestea, Teheranul a refuzat să negocieze direct cu Washingtonul şi a negociat în principal prin intermediari europeni sau arabi.

Lasă un răspuns