FBI investighează o nouă tentativă de asasinare a lui Trump / Suspectul a fost reţinut / Mesajul lui Trump / Joe Biden şi Kamala Harris au reacţionat

Spread the love

Gabriel Negreanu FBI investighează o nouă tentativă de asasinare a lui Trump.

Suspectul înarmat şi Secret Service au avut un schimb de focuri de armă Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a declarat „uşurat” să audă că Donald Trump a scăpat nevătămat în urma tentativei de asasinat, scrie CNN.

Şi contracandidata lui Trump în cursa pentru Casa Albă, Kamala Harris, a reacţionat în urma evenimentului, condamnând violenţa politică.

Vezi mai multe articole din categoria externe Într-un e-mail de strângere de fonduri la câteva ore după incident, Trump a spus: „Au fost focuri de armă în apropierea mea, dar înainte ca zvonurile să înceapă să scape de sub control, am vrut să auziţi mai întâi: SUNT ÎN SIGURANŢĂ ŞI BINE!” „Nimic nu mă va opri.

Nu mă voi preda niciodată!”, a spus fostul preşedinte.

Persoana reţinută în legătură cu aparenta tentativă de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump este Ryan Wesley Routh, potrivit a trei surse din cadrul forţelor de ordine, citate de CNN.

Reprezentanţii forţelor de ordine au declarat, în timpul unei conferinţe de presă, că atacatorul se afla în tufişuri din apropierea limitei de proprietate a terenului de golf, când agenţii Secret Service, care pregăteau zona terenul înaintea lui Trump, au observat ţeava unei puşti în tufişuri.

Agenţii au tras cel puţin patru focuri de armă în jurul orei 1:30 p.

m.

(19 30 ora României).

Atacatorul a aruncat apoi puşca, două rucsacuri şi alte obiecte şi a fugit într-o maşină Nissan neagră.

Potrivit şerifului, un martor l-a văzut pe atacator şi a reuşit să îi fotografieze maşina şi numărul de înmatriculare.

Autorităţile au trimis apoi o alertă către agenţiile din întregul stat cu informaţii despre vehicul, ceea ce a condus la oprirea şi reţinerea suspectului.

„Avem pe cineva în custodie chiar acum”, a declarat şeriful comitatului Palm Beach, Ric Bradshaw.

Echipa de campania a lui Trump declarase anterior că acesta se află în siguranţă.

Trump a trimis un e-mail către donatorii săi din campanie în care spunea că au fost „focuri de armă în apropierea mea, dar înainte ca zvonurile să scape de sub control, am vrut să auziţi mai întâi acest lucru: SUNT ÎN SIGURANŢĂ ŞI SUNT BINE!”.

 

Lasă un răspuns