Compania care a construit Titanicul, pe cale să intre în insolvenţă

Spread the love

O companie din Belfast, renumită pentru că a construit Titanicul, şi-a anunţat insolvenţa, ceea ce duce la o situaţie critică pentru mulţi angajaţi care se văd acum fără locuri de muncă.

Compania care a construit Titanicul, pe cale să intre în insolvenţă O companie din Belfast, cunoscută pentru că a construit celebrul Titanic, a anunţat că va intra în insolvenţă şi că va numi administratori noi.

Potrivit declaraţiilor oficiale, va fi emisă o hotărâre oficială săptămâna aceasta, scrie Sky News.

Aproximativ 60 de locuri de muncă vor fi eliminate din cadrul Harland & Wolff, majoritatea fiind în Londra.

Cu toate acestea, o parte dintre angajaţi vor fi mutaţi în alte funcţii.

Vezi mai multe articole din categoria externe Sindicatul GMB a acuzat guvernul de lipsa unei strategii industriale eficiente şi de gestionare defectuoasă a companiei, avertizând că muncitorii, familiile acestora şi comunităţile sunt grav afectate.

De asemenea, GMB a cerut intervenţia statului pentru a proteja şantierele navale.

Compania a confirmat că poartă discuţii cu potenţiali investitori şi că există oferte pentru unele dintre activele grupului.

Printre cei interesaţi se numără şi Babcock International, o companie de apărare, dar şi Navantia, un constructor naval spaniol.

Russell Downs, preşedintele interimar al Harland & Wolff, a declarat că, deşi există perspective pentru revenire, viaţa companiei, în ceea ce priveşte listarea la bursă, se apropie de sfârşit.

Lasă un răspuns