LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 935. Ucraina a lansat producţia de obuze de artilerie de 155 mm / ISW: Forţele ucrainene avansează în regiunea Kursk şi cuceresc mai multe sate

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 935.

Ucraina a lansat producţia de obuze de artilerie de 155 mm / ISW: Forţele ucrainene avansează în regiunea Kursk şi cuceresc mai multe sate Ruşii au folosit aproximativ 30 de rachete de diferite tipuri, mai mult de 800 de bombe aeriene ghidate şi aproape 300 de drone de atac împotriva Ucrainei în ultima săptămână, anunţă preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un videoclip cu bilanţul atacurilor ruseşti, scrie Ukrainska Pravda.

Ministerul rus al Apărării a declarat la 15 septembrie că a fost atacat de 29 de drone ucrainene peste noapte şi că toate acestea au fost doborâte, relatează Kyiv Independent.

Vezi mai multe articole din categoria externe Potrivit Ministerului rus al Apărării, care şi-a postat declaraţia pe Telegram, 15 dintre drone au fost doborâte deasupra regiunii Briansk, cinci deasupra regiunii Kursk, patru deasupra regiunii Smolensk, două deasupra regiunii Oryol şi câte una deasupra regiunilor Belgorod, Kaluga şi Rostov.

Informaţia nu a putut fi verificată din surse independente.

Forţele ucrainene au înaintat în regiunea rusă Kursk la 14 septembrie, obţinând progrese în districtul Glushkovo.

Acestea au avansat pe câmpuri la sud de Tyotkino şi la nord de Sudzha, capturând mai multe sate, arată Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War – ISW).

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a solicitat Congresului să prelungească până în 2025 autoritatea de „amortizare prezidenţială” pentru furnizarea de arme Ucrainei, astfel încât cele 5,8 miliarde de dolari rămase să poată fi utilizate după anul fiscal care se încheie la 30 septembrie, informează Kyiv Independent.

În conformitate cu normele actuale, fondurile vor expira dacă nu sunt utilizate până la acel termen.

Ucraina îşi produce deja propriile muniţii de artilerie de 155 mm, a declarat Oleksandr Kamishyn, proaspăt numit de preşedintele Zelenski în funcţia de consilier extern pentru probleme strategice, notează Kyiv Independent.

În cadrul unui interviu pentru presa norvegiană, acesta a afirmat că producţia de material de apărare a Ucrainei s-a dublat sub conducerea sa.

 

Lasă un răspuns