Viiturile fac prăpăd în România. Pompierii clujeni, chemați să ajute în județele afectate.

Spread the love

  Ploile aduse de ciclonul Boris au făcut prăpăd în mai multe zone din România.

 De exemplu, un muzeu, o grădiniţă, subsolurile mai multor blocuri de locuinţe şi gospodării din municipiul Bacău au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultimele ore.

Autorităţile anunţă că nu sunt drumuri blocate şi nici nu au fost semnalate victime.

Trei localităţi au rămas, temporar, fără alimentare cu energie electrică, avariile fiind remediate.

„Ca urmare a fenomenelor meteorologice manifestate, în data de 14 septembrie a.

c, începând cu ora 08:00, când a avut loc schimbul de efective şi până la ora 16:00, s-a intervenit în următoarele situaţii: evacuarea apei din 4 curţi inundate din municipiul Bacău; evacuarea apei dintr-un beci inundat din municipiul Bacău; evacuarea apei din subsolul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Bacău; evacuarea apei din demisolul Grădiniţei Crai Nou din Bacău; evacuarea apei din 6 subsoluri de bloc din municipiul Bacău” arată bilanţul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Pompierii clujeni au fost chemați să ajute în județul Bacău.

„Pentru a sprijini eforturile depuse în partea de est a țării, va fi trimis un autocamion cu semiremorcă din cadrul Detașamentului Turda.

Acesta va fi încadrat de doi subofițeri.

Forțele noastre se vor deplasa în primă instanță în județul Bacău”, a transmis ISU Cluj.

Furtuna a făcut prăpăd și în județul Galați unde 4 persoane au murit.

De asemenea, peste 5.

000 de gospodării au fost afectate de inundaţii, a anunţat sâmbătă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Situaţia cea mai dificilă se înregistrează în judeţul Galaţi, mai exact în 12 localităţi – Pechea, Drăguşeni, Griviţa, Costache Negri, Bereşti, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa şi Vameş -, unde sunt înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 5.

000 de gospodării.

Până la momentul raportării (ora 13,00), un număr de 252 de persoane au fost evacuate, iar, din nefericire, patru persoane au decedat din cauza manifestării codurilor de vreme rea”, a precizat IGSU, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, în judeţul Vaslui se înregistrează efecte în cinci localităţi, unde 40 de persoane sunt evacuate şi mai multe gospodării sunt afectate de ape.

Totodată, în judeţele Galaţi şi Vaslui traficul rutier este afectat pe trei drumuri naţionale (DN 24D, DN 25 şi DN 26) şi 10 drumuri judeţene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254, DJ 255).

Pentru gestionarea situaţiei în mod eficient, în judeţele afectate sunt activate grupele operative, iar în judeţul Galaţi este crescută capacitatea operaţională.

În sprijinul comunităţilor afectate, acţionează în teren peste 700 cadre ale Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliţişti, jandarmi şi IGAv, precum şi 217 mijloace de intervenţie.

De asemenea, în sprijinul forţelor de la faţa locului, Ministerul Apărării acţionează cu personal şi mijloace din judeţele Galaţi şi Vaslui, precum şi personal din cadrul autorităţilor administraţiei locale şi structurilor locale ale instituţiilor şi autorităţilor cu atribuţii în asigurarea răspunsului.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a realizat manevra de forţe prin suplimentarea în judeţul Galaţi cu 70 cadre care acţionează cu 23 de bărci, 13 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, opt autocamioane de intervenţie, o motopompă remorcabilă, din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Covasna, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Tulcea, Vaslui şi Vrancea, precum şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov şi de la USISU Ciolpani.

De la nivelul ISU Galaţi s-a solicitat autorităţilor administraţiei publice locale pornirea Sistemelor de Avertizare-Alarmare a Populaţiei.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns