Opţiunile lui Putin pentru a răspunde rachetelor ucrainene ar putea include un test nuclear, spun experţii: „Ar fi o escaladare dramatică a conflictului”

Spread the love

Opţiunile lui Vladimir Putin de a riposta, dacă Occidentul permite Ucrainei să folosească rachetele sale cu rază lungă de acţiune pentru a lovi Rusia, ar putea include efectuarea unui test nuclear pentru a-şi arăta intenţia, au declarat trei analişti pentru Reuters.

Opţiunile lui Putin pentru a răspunde rachetelor ucrainene ar putea include un test nuclear, spun experţii: „Ar fi o escaladare dramatică a conflictului” Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Occidentul va intra în conflict direct cu Rusia dacă va continua cu o astfel de acţiune (de a permite Kievului să folosească rachete în interiorul Rusiei – n.

r.

), despre care a spus că va modifica natura conflictului.

Ulrich Kuehn, expert în armament la Institutul pentru Cercetarea Păcii şi Politica de Securitate din Hamburg, a declarat pentru agenţia Reuters că nu este exclusă posibilitatea ca Putin să aleagă să testeze o armă nucleară, într-o încercare de a intimida Occidentul.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Aceasta ar fi o escaladare dramatică a conflictului”, a spus el într-un interviu.

„ Ideea este ce fel de săgeţi mai are Putin de aruncat dacă Occidentul continuă, în afară de utilizarea nucleară reală?”, a continuat expertul pentru sursa citată.

Recent, Rusia a anunţat că se află în curs de revizuire a doctrinei sale.

Putin este presat de un influent adept al politicii externe să o facă mai flexibilă pentru a deschide uşa unui atac nuclear limitat asupra unei ţări NATO.

Printre opţiunile lui Putin de a răspunde se regăseşte şi posibilitatea de intensificare a acţiunilor „hibride”, cum ar fi sabotajul în Europa sau interferenţa în campania electorală din SUA, a spus Kuehn.

Rusia nu a mai efectuat un test cu arme nucleare din 1990, cu un an înainte de prăbuşirea Uniunii Sovietice, iar o explozie nucleară ar semnala începutul unei ere mai periculoase.

Lasă un răspuns