Matteo Salvini riscă până la şase ani de închisoare pentru că a împiedicat 100 de migranţi să debarce în Italia

Spread the love

Un procuror italian a cerut sâmbătă unui judecător condamnarea liderului partidului de dreapta Lega, Matteo Salvini, la şase ani de închisoare pentru decizia lui din 2019 de a împiedica debarcarea a peste 100 de migranţi în ţară.

Matteo Salvini, ministru de Interne atunci, care este în prezent vicepremier şi ministrul Transporturilor în guvernul Giorgia Meloni, a fost acuzat de răpire şi aşteaptă sentinţa în urma deciziei sale care i-a lăsat pe migranţi blocaţi pe mare, relatează Reuters.

Procurorii au dispus atunci sechestrarea navei lor şi evacuarea persoanelor aflate la bord.

Vezi mai multe articole din categoria politic Sâmbătă, procurorul a cerut încarcerarea lui Salvini în cadrul unei audieri în oraşul sicilian Palermo.

Un verdict este aşteptat până la jumătatea lunii octombrie.

O condamnare definitivă i-ar putea interzice lui Salvini să deţină funcţii guvernamentale.

„Aş face totul din nou: apărarea frontierelor de imigranţii ilegali nu este o crimă”, a scris Salvini într-o postare pe X.

În timpul celor 14 luni în care a fost ministru de Interne, Salvini a oprit mai multe ambarcaţiuni să debarce în Italia într-un efort de a opri fluxul de migranţi.

El a acuzat în mod regulat organizaţiile caritabile de salvare a migranţilor că încurajează efectiv traficul ilegal de persoane.

Partidul Liga al lui Salvini face parte din guvernul de centru-dreapta al lui Meloni.

„Este de necrezut că un ministru al Republicii Italiene riscă şase ani de închisoare pentru că şi-a făcut datoria de a apăra frontierele naţiunii, aşa cum prevede mandatul primit de la cetăţeni”, a declarat Meloni într-o postare pe X.

Lasă un răspuns