Ce putea face NATO pentru a preveni războiul din Ucraina? Declaraţiile lui Jens Stoltenberg

Spread the love

NATO ar fi putut face mai mult pentru a înarma Ucraina pentru a încerca să prevină invazia Rusiei în 2022, a declarat Jen Stoltenberg într-un interviu publicat sâmbătă pentru publicaţia germană FAS.

Ce putea face NATO pentru a preveni războiul din Ucraina? Declaraţiile lui Jens Stoltenberg Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg – care urmează să îşi încheie în curând mandatul – a declarat în cadrul unui interviu pentru publicaţia FAS că Alianţa ar fi putut înarma Ucraina pentru a preveni războiul, relatează Reuters.

„Acum furnizăm material militar pentru un război – atunci am fi putut furniza material militar pentru a preveni războiul”, a declarat Stoltenberg în timpul interviului.

Vezi mai multe articole din categoria externe Şeful NATO a mai declarat şi faptul că sfârşitul războiului din Ucraina va fi obţinut doar la masa negocierilor.

„Pentru a pune capăt acestui război, va trebui să existe din nou un dialog cu Rusia într-o anumită etapă.

Dar acesta trebuie să se bazeze pe puterea Ucrainei”, a spus el.

Stoltenberg a subliniat reticenţa NATO de a furniza arme pe care Kievul le-a cerut înainte de invazia la scară largă a Rusiei, din cauza temerilor că tensiunile cu Rusia ar escalada.

Lasă un răspuns