Trei medalii și locul 3 pe echipe, pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială din Arabia Saudită. O medalie vine la Cluj.

Spread the love

  Medalii de aur, argint şi bronz pentru elevii români şi locul 3 pe echipe, la Olimpiada Internațională de Inteligență artificială din Arabia Saudită – IOAI 2024 Riad.

 La Olimpiada Internațională de Inteligență Artificială (IAIO) din Riyadh, capitala Arabiei Saudite, au participat 26 de țări cu 92 de concurenți, potrivit unei informări a Uniunii Profesorilor de Informatică din România (UPIR).

 Cei patru elevi români participanți au fost selectați prin programul pregătirii loturilor pentru olimpiade internaționale ce a avut loc între 20 iunie și 9 august, online și onsite.

 Elevii români au participat la olimpiada internațională de I.

A.

în perioada 8-12 septembrie, în care au susținut două probe: una teoretică și alta practică, potrivit sursei citate.

Iată echipa și rezultatele obținute:- Andrei Lețu – Colegiul Național „Unirea” din Focșani, Vrancea – aur;- Tudor Ștefan Mușat – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – argint;- Alexandru-Bogdan Miron –  Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca – bronz;- Tudor Morariu – Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca.

Team leader a fost asistenta doctorandă Miruna Zăvelcă de la Universitatea din București și deputy leader – profesorul Daniel Popa de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns