Pensionară cu pensie de 280.000 de lei, Renate Weber conduce ilegal Avocatul Poporului.

Spread the love

  Pensionară de lux, mandat expirat AvP.

Parlamentarii Forţa Dreptei vor solicita luni Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului declanşarea procedurilor de numire a unui nou Avocat al Poporului, a declarat preşedintele partidului, Ludovic Orban, scrie Defapt.

roAcesta a menţionat că mandatul actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, a expirat pe 26 iunie.

„Renate Weber este menţinută în funcţia de Avocat al Poporului de majoritatea parlamentară PSD-PNL, deşi mandatul ei de 5 ani a expirat în 26 iunie 2024.

(…)Parlamentarii Forţa Dreptei vor solicita luni Birourilor Permanente declanşarea procedurilor de numire a unui nou Avocat al Poporului pentru a pune punct cât mai repede acestei negre perioade în care această instituţie s-a transformat într-o slugă a puterii”, a scris Orban pe Facebook.

El a susţinut că actualul Avocat al Poporului „a depăşit în slugărnicie şi partizanat politic” până şi pe predecesorul ei, Victor Ciorbea.

Weber a ignorat toate plângerile în legătură cu noua lege a pensiilor.

În 2020, însă, ea a fost mult mai vigilentă cu pensiile speciale și a atacat la CCR impozitarea lor.

„Este vorba de o discriminare pe care noi am indentificat-o, pentru că, dacă vă uitați în cuprinsul legii, deși se vorbește de taxe, în realitate nu sunt taxe, ci sunt impozite”, a explicat ea, pentru Europa Liberă.

Ulterior, Curtea Constituțională a decis cu unanimitate de voturi că proiectul de lege care prevedea impozitarea cu 85% a pensiilor speciale peste 7.

000 de lei și cu 10% a celor între 2000 și 7000 de lei este neconstituțională.

Citește continuarea articolului pe Defapt.

roCitiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns