Trei avocaţi ai lui Alexei Navalnîi sunt judecaţi în Rusia pentru „extremism”. Ce acuzaţii li se aduc

Spread the love

Trei avocaţi care l-au reprezentat pe opozantul rus Alexei Navalnîi au fost trimişi în judecată pentru „extremism”.

Doi dintre avocaţii lui Navalnîi.

Sursa foto: X / @ictusconfirmed Vadim Kobzev, Alexei Liptser şi Igor Sergunin – cei trei avocaţi – sunt acuzaţi de instanţele din Rusia că au facilitat mesajele dintre liderul opoziţiei – aflat în închisoare – şi aliaţi, scrie The Guardian.

Procesul pe numele celor trei s-a deschis joi la un tribunal din estul Moscovei, iar pedeapsa maximă pentru acuzaţiile aduse este de şase ani de închisoare.

Vezi mai multe articole din categoria externe Cei trei avocaţi au fost arestaţi în octombrie 2023 şi sunt acuzaţi de participare la o organizaţie „extremistă”.

Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit în luna februarie în circumstanţe neclare într-o colonie penitenciară din Arctica, acolo unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani pentru conducerea unei organizaţii „extremiste”.

Kremlinul a respins acuzaţiile aliaţilor lui Navalnîi potrivit cărora preşedintele Vladimir Putin a ordonat ca acesta să fie ucis în închisoare.

De asemenea, Occidentul şi Moscova purtau discuţii cu privire la eliberarea lui Navalnîi în cadrul unui schimb de prizonieri atunci când acesta a murit, Vladimir Putin afirmând că ar fi susţinut eliberarea disidentului, însă acesta trebuia să nu revină în Rusia.

Lasă un răspuns