Preşedintele Estoniei a sosit la Kiev

Spread the love

Preşedintele Estoniei a sosit la Kiev „Suntem alături de poporul ucrainean în lupta sa pentru libertate şi independenţă”, a mai scris acesta.

Karis a sosit la doar o zi după ce 60 de participanţi s-au reunit la cel de-al patrulea summit al Platformei Crimeea, un format internaţional de consultare şi coordonare menit să asigure eliberarea peninsulei de sub ocupaţia rusă.

Printre invitaţi s-au numărat preşedintele lituanian Gitanas Nauseda, prim-ministrul croat Andrej Plenkovic şi prim-ministrul leton Evika Silina.

Vezi mai multe articole din categoria externe În aceeaşi zi, Ucraina a fost vizitată şi de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, şi de ministrul de externe al Regatului Unit, David Lammy, pentru a discuta despre asistenţa pentru Ucraina şi despre utilizarea de către Kiev a armelor cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei.

Preşedintele estonian a ţinut un discurs video în cadrul Platformei Crimeea, spunând: „Lupta cu terorismul de stat este cea mai arzătoare problemă a epocii noastre.

Încă de acum un secol, autorităţile sovietice, care în prezent sunt glorificate de Kremlin, au început să elimine în mod deliberat tătarii din Crimeea”.

„Crimeea nu este doar o peninsulă cu o natură frumoasă şi o climă bună, ci o casă pentru milioane de cetăţeni ucraineni care nu doresc să fie ocupaţi şi să trăiască sub conducerea Moscovei, unde oamenii sunt umiliţi şi trataţi ca sclavi ai statului”, a declarat şeful statului estonian, citat de Kyiv Independent.

Lasă un răspuns