Războiul din Ucraina, ziua 932.
Marea Britanie a decis să permită Ucrainei să folosească rachete Storm Shadow în lovituri cu rază lungă de acţiune asupra Rusiei Soldaţii ucraineni au doborât un avion rus Su-30SM în timpul unei operaţiuni în Marea Neagră, au declarat serviciile de informaţii militare ale Ucrainei (HUR) pe 12 septembrie, scrie Kyiv Independent.
Su-30SM ar fi fost distrus de un sistem portabil de apărare antiaeriană şi aparţinea Regimentului 43 Separat de Aviaţie Navală al Forţelor Aerospaţiale Ruse, care se află la baza aeriană Saky din Crimeea ocupată.
Vezi mai multe articole din categoria externe Avionul de luptă are un preţ estimat de aproximativ 50 de milioane de dolari.
Rusia a pierdut 630.
200 de soldaţi de la începutul invaziei sale la scară largă în Ucraina, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei la 12 septembrie.
Acest număr include 1.
270 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.
India ar trebui să joace un rol mai activ în încheierea războiului Rusiei în Ucraina dacă doreşte un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU, a declarat ambasadorul Ucrainei în India, Oleksandr Polishchuk, pentru Bloomberg.
Ucraina doreşte ca India să „modereze” discuţiile dintre cele două naţiuni aflate în război şi să folosească legăturile sale cu Rusia pentru a convinge Moscova să se alăture negocierilor de pace, a declarat Oleksandr Polishchuk.
Piloţii Brigăzii 10 de asalt montan au doborât pentru prima dată o dronă rusească Merlin-BP folosind o dronă FPV, relatează Ukrinform.
„Piloţii Batalionului 109 separat de asalt montan al Brigăzii 10 asalt montan „Edelweiss” au doborât, pentru prima dată în istoria brigăzii noastre, o dronă inamică „Merlin-BP”, folosind o dronă FPV”, informează Brigada 10 asalt montan.
Într-o declaraţie publicată pe 11 septembrie, Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (TIFF) a susţinut că documentarul controversat despre soldaţii ruşi intitulat „Ruşii în război” nu ar trebui „considerat propagandă rusă” şi a precizat că premiera sa nord-americană va avea loc conform programului, scrie Kyiv Independent.
TIFF a mai spus că festivalul „înţelege şi simte profund suferinţa poporului ucrainean ca urmare a unei invazii ruseşti ilegale”.
Marea Britanie a decis deja, în privat, să permită Ucrainei să folosească rachetele Storm Shadow, furnizate de Marea Britanie, pentru lovituri cu rază lungă de acţiune în Rusia, a relatat The Guardian pe 11 septembrie, citând oficiali britanici anonimi.
Kievul susţine de mult timp că restricţiile privind utilizarea armelor cu rază lungă de acţiune îi înăbuşă efortul de război, în timp ce Washingtonul a susţinut că permiterea Ucrainei să lovească cu armele sale adânc în teritoriul rus ar putea duce la escaladarea situaţiei.