LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 931. Rusia raportează atacuri cu drone în Oblastul Murmansk, la 1.500 km de Ucraina / Ucraina aprobă dronele bombardiere Black Widow, produse în ţară, pentru utilizare militară / Biden nu exclude posibilitatea ca Ucraina să lovească pe teritoriul rus

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 931.

Biden nu exclude posibilitatea ca Ucraina să lovească pe teritoriul rus / Ucraina, presată de Occident să ia în considerare un plan B în războiul cu Rusia Rusia a comis 137 000 de crime de război în Ucraina, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski la conferinţa United for Justice de la Kiev din 11 septembrie, potrivit Kyiv Independent.

Crimele de război includ acte precum atacurile deliberate asupra civililor, atacurile asupra siturilor culturale sau instituţiilor medicale, tortura şi deportările.

Ministrul britanic de externe, David Lammy, a anunţat un sprijin în valoare de peste 600 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, scrie Sky News.

Vezi mai multe articole din categoria externe Sprijinul va oferi 242 de milioane de lire sterline pentru nevoi umanitare şi 371 de milioane de lire sterline în garanţii de împrumut acordate de Banca Mondială pentru a sprijini serviciile publice vitale, inclusiv menţinerea şcolilor şi spitalelor deschise, plata funcţionarilor publici şi finanţarea pensiilor.

  Volodimir Zelenski a declarat că un „plan de victorie” pe care vrea să îl prezinte lui Joe Biden la sfârşitul acestei luni ar putea forţa Rusia să pună capăt războiului pe cale diplomatică, relatează Sky News.

Liderul ucrainean a declarat că planul ar avea rolul de a consolida Kievul şi de a avea un impact „psihologic” asupra Moscovei, dar nu a oferit alte detalii.

Recep Tayyip Erdoğan, preşedintele Turciei, a declarat că peninsula Crimeea trebuie să revină Ucrainei în conformitate cu dreptul internaţional, scrie Ukrainska Pravda.

„Sprijinul nostru pentru integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei este de neclintit.

Revenirea Crimeei la Ucraina este o cerinţă a dreptului internaţional”.

El a subliniat că asigurarea securităţii şi bunăstării tătarilor din Crimeea este una dintre priorităţile politicii externe a Turciei.

  Prim-ministrul ucrainean a cerut „ajutorul şi sprijinul” Regatului Unit pentru a permite Ucrainei să utilizeze echipamente cu rază lungă de acţiune pentru a lovi adânc în interiorul Rusiei.

Într-o întâlnire cu David Lammy, ministrul britanic de externe, Denîs Şmîhal a declarat: „Sperăm că echipamentele cu rază lungă de acţiune pentru lovituri pe teritoriul inamicului nostru vor fi atinse şi le vom avea.

Într-un interviu acordat Sky News, Secretarul de Stat american Antony Blinken a sugerat că preşedintele Joe Biden ar putea permite Ucrainei să lanseze atacuri pe teritoriul Rusiei, scrie The Kyiv Independent.

Această declaraţie a venit după o conferinţă de presă în Londra, unde Blinken a menţionat că Iranul a furnizat Moscovei rachete de scurtă distanţă, care urmează să fie utilizate de forţele ruse în Ucraina în câteva săptămâni.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat aliaţilor occidentali, inclusiv SUA, să permită utilizarea rachetelor cu rază lungă de acţiune pentru a lovi ţinte în Rusia, cu scopul de a spori presiunea asupra Moscovei pentru a pune capăt războiului.

Blinken a declarat că SUA au furnizat Ucrainei tot ce a fost necesar pentru a respinge agresiunea rusă, dar a subliniat că Washingtonul trebuie să evalueze dacă forţele ucrainene pot opera şi întreţine „sistemele sofisticate” primite.

Blinken a adăugat că administraţia americană lucrează la posibilitatea ridicării restricţiilor asupra utilizării armelor cu rază lungă de către Ucraina, fără a exclude această opţiune.

Lasă un răspuns