LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 931. Biden nu exclude posibilitatea ca Ucraina să lovească pe teritoriul rus / Ucraina, presată de Occident să ia în considerare un plan B în războiul cu Rusia

Spread the love

Războiul din Ucraina, ziua 931.

Biden nu exclude posibilitatea ca Ucraina să lovească pe teritoriul rus / Ucraina, presată de Occident să ia în considerare un plan B în războiul cu Rusia Într-un interviu acordat Sky News, Secretarul de Stat american Antony Blinken a sugerat că preşedintele Joe Biden ar putea permite Ucrainei să lanseze atacuri pe teritoriul Rusiei, scrie The Kyiv Independent.

Această declaraţie a venit după o conferinţă de presă în Londra, unde Blinken a menţionat că Iranul a furnizat Moscovei rachete de scurtă distanţă, care urmează să fie utilizate de forţele ruse în Ucraina în câteva săptămâni.

Vezi mai multe articole din categoria externe Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat aliaţilor occidentali, inclusiv SUA, să permită utilizarea rachetelor cu rază lungă de acţiune pentru a lovi ţinte în Rusia, cu scopul de a spori presiunea asupra Moscovei pentru a pune capăt războiului.

Blinken a declarat că SUA au furnizat Ucrainei tot ce a fost necesar pentru a respinge agresiunea rusă, dar a subliniat că Washingtonul trebuie să evalueze dacă forţele ucrainene pot opera şi întreţine „sistemele sofisticate” primite.

Blinken a adăugat că administraţia americană lucrează la posibilitatea ridicării restricţiilor asupra utilizării armelor cu rază lungă de către Ucraina, fără a exclude această opţiune.

Lasă un răspuns