Jocurile Olimpice: „Trei atacuri dejucate”, anunţă procurorul francez antiterorism

Spread the love

Jocurile Olimpice: „Trei atacuri dejucate”, anunţă procurorul francez antiterorism Olivier Christen a lăudat „securitatea optimă” garantată de autorităţile franceze în ultimele săptămâni, o „provocare îndeplinită datorită unei investiţii foarte mari, timp de mai multe luni, de către toate serviciile care lucrează pe această temă”.

„Datorită acestui fapt, nu a fost comis niciun act terorist pe teritoriul francez în această perioadă, iar acum considerăm că trei atentate au fost dejucate la momentul respectiv”, a adăugat el.

Vezi mai multe articole din categoria externe Unul a vizat „instituţii de tip bar din jurul stadionului Geoffroy-Guichard din Saint-Étienne (Loire)”, explică Olivier Christen.

Un alt grup „planificase atacuri împotriva unor instituţii şi reprezentanţi israelieni la Paris”, a mai spus oficialul francez, citat de Le Parisien.

Cu toate acestea, potrivit informaţiilor sale, echipa sportivă israeliană, care a fost deosebit de bine protejată în timpul Jocurilor Olimpice, „nu a fost vizată în mod special”.

În sfârşit, „două persoane din Gironde plănuiseră să comită atentate în timpul Jocurilor Olimpice”.

„Toţi cei care au planificat aceste atacuri au fost arestaţi”, a declarat procurorul naţional antiterorist, «ceea ce a condus la cinci inculpări, dintre care una minoră», şi toţi sunt «acum în închisoare», a subliniat el.

Olivier Christen aminteşte că autorităţile au efectuat o muncă de prevenire în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice.

S-au efectuat „936 de vizite la domiciliu” în 2024 în Franţa, faţă de „153 în 2023”.

Lasă un răspuns