Ungaria a prezentat autocarele pentru a trimite migranţii la Bruxelles. Reacţia furioasă a Belgiei

Spread the love

Ungaria a prezentat autocarele pentru a trimite migranţii la Bruxelles.

Reacţia furioasă a Belgiei Luni, 9 septembrie, Ungaria a prezentat autocarele pe care doreşte să le folosească în trimiterea de migranţi la Bruxelles, o acţiune care a provocat furie din partea Guvernului belgian.

Nicole de Moor, şefa serviciului de migraţie din Belgia, a răspuns ameninţării guvernului ungar de a trimite la Bruxelles autobuze pline cu imigranţi ilegali, afirmând că acest lucru „subminează solidaritatea şi cooperarea în cadrul Uniunii [Europene]”, scrie Euractiv.

Vezi mai multe articole din categoria externe În cadrul unei postări pe platforma X, Hadja Lahbib, ministrul belgian de externe şi viitorul comisar european, a criticat acţiunea Budapestei, numind-o o „provocare care contrazice obligaţiile europene”, potrivit POLITICO.

„Politica de migraţie este o provocare comună care trebuie abordată în mod ordonat şi cu solidaritate de către toate statele membre”, a scris Lahbib pe X.

În luna august, guvernul de la Budapesta a avertizat UE că este pregătit să ofere oricărui migrant care încearcă să intre în Ungaria un bilet dus către Bruxelles.

Decizia ar urma să fie pusă în aplicare dacă hotărârea Curţii Europene de Justiţie (CEJ) va obliga Budapesta să adopte o politică „fără detenţie” a refugiaţilor.

🚨BREAKING NEWS Hungary was fined €200 million by the EU for opposing illegal immigration.

In response, Hungary will start sending migrants to Brussels one-way by bus! pic.

twitter.

com/nJmJSb31M5 Hotărârea a fost luată după ce CEJ care a constatat că Ungaria a comis o „încălcare fără precedent şi extrem de gravă a legislaţiei UE” atunci când a introdus restricţii privind dreptul de azil, notează Euronews.

În aceste condiţii, Budapesta a fost sancţionată cu o amendă forfetară în valoare de 200 de milioane de euro şi o amendă de încă un milion de euro pentru fiecare zi în care această încălcare persistă.

La momentul anunţării acestei hotărâri, premierul ungar Viktor Orbán a calificat verdictul drept „scandalos şi inacceptabil”.

Lasă un răspuns