LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 930. Drone ucrainene au atacat Moscova. Peste 30 de zboruri aeriene au fost suspendate, spune Rusia

Spread the love

Oficialii ruşi au declarat marţi că au doborât cel puţin 15 drone în jurul Moscovei în cursul nopţii de luni spre marţi, în urma unui val de atacuri care au incendiat clădiri, au ucis un copil şi au forţat suspendarea a peste 30 de zboruri în capitală, scrie Reuters.

Drone ucrainene au atacat Moscova.

Peste 30 de zboruri aeriene au fost suspendate, spune Rusia Numărul persoanelor care semnează contracte pentru a servi în armata rusă a crescut de peste şase ori în ultimul an, scrie publicaţia rusă Vazhnye Istorii, citând date de la bugetul federal, notează Ukrainska Pravda.

Pe baza acestor date, în timp ce 26.

700 de persoane au primit o plată unică pentru semnarea unui contract în prima jumătate a anului 2023, 166.

000 de persoane au primit o plată unică în aceeaşi perioadă a anului 2024.

Vezi mai multe articole din categoria externe Niciun reactor nu va fi lansat atât timp cât războiul continuă să ameninţe securitatea nucleară şi fizică a Centralei Nucleare Zaporojie (ZNPP), a afirmat Rafael Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit Ukrainska Pravda.

„În conformitate cu sfatul Agenţiei, se înţelege că niciun reactor nu va fi repornit atât timp cât conflictul continuă să pună în pericol siguranţa şi securitatea nucleară a centralei”, a continuat acesta.

Grossi a adăugat că situaţia de la centrala nucleară Zaporizhzhya (ZNPP) rămâne precară.

De asemenea, peste 60 de drone au fost doborâte deasupra regiunii Bryansk din sud-vestul Rusiei, au declarat guvernatorii regionali.

Nu au fost raportate pagube sau victime acolo.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a spus pe Telegram că cel puţin 15 drone au fost doborâte în jurul oraşului, echipele de urgenţă fiind trimise în mai multe locuri din regiune şi în apropierea aeroportului.

Agenţia rusă RIA a relatat că peste 30 de zboruri interne şi internaţionale au fost suspendate.

Atacurile nocturne ale dronelor au avariat cel puţin două clădiri din districtul Ramenskoye din regiunea Moscova, incendiind mai multe apartamente, a declarat guvernatorul Moscovei, Andrei Vorobyov, pe Telegram.

„Din păcate, un copil în vârstă de 9 ani a murit”, a declarat Vorobyov.

Atacurile de marţi urmează unei avalanşe de drone lansate de Ucraina la începutul lunii septembrie, care au vizat în principal instalaţiile energetice şi electrice ale Rusiei.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele.

Ucraina nu a făcut niciun comentariu.

Lasă un răspuns