Coreea de Nord anunţă că va creşte „exponenţial” numărul de arme nucleare. Pe cine dă vina Kim Jong Un

Spread the love

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara implementează acum o politică de construcţie a forţei nucleare pentru a creşte numărul de arme nucleare „exponenţial”, a declarat marţi media de stat KCNA.

Sursa foto: knca/dpa/Hepta Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a anunţat că Phenianul va creşte arsenalul nuclear pe fondul „expansiunii nesăbuite” a unui bloc militar regional condus de SUA, scrie Deutsche Welle (DW).

În cadrul unui discurs ţinut luni cu ocazia fondării Coreei de Nord, Kim Jong Un a afirmat că ţara trebuie să îşi pregătească mai temeinic „capacitatea nucleară şi disponibilitatea de a o utiliza corespunzător în orice moment pentru a asigura drepturile de securitate ale statului”, potrivit agenţia de stat KCNA, citată de CNN.

Vezi mai multe articole din categoria externe O prezenţă militară puternică este necesară pentru a face faţă „diferitelor ameninţări reprezentate de Statele Unite şi adepţii lor”, a adăugat Kim.

Potrivit DW, liderul nord-coreean a protestat împotriva unei noi linii directoare în materie de apărare între SUA şi Coreea de Sud, menită să integreze armele nucleare americane cu cele convenţionale ale Coreei de Sud pentru a contracara Coreea de Nord.

În aceste condiţii, liderul de Phenian a pus pe seama acestor evoluţii motivul creşterii arsenalului său de arme.

Ţara şi-a intensificat semnificativ programul de arme nucleare începând cu anul 2022, odată cu intensificarea testelor cu rachete.

 

Lasă un răspuns