ALEGERI ÎN SUA  Dezbatere TV între Kamala Harris şi Donald Trump. Fostul preşedinte a câştigat tragerea la sorţi / Totul despre confruntarea care poate înclina decisiv balanţa în cursa pentru Casa Albă

Spread the love

Potrivit ultimului sondaj New York Times/Siena College, fostul preşedinte este în frunte la nivel naţional, cu 48% din preferinţe, faţă de cele 47% ale actualei vicepreşedinte.

Dezbatere TV între Kamala Harris şi Donald Trump.

Totul despre confruntarea care poate înclina decisiv balanţa pentru Casa Albă Dezbaterea dintre Trump şi Harris, programată pentru această noapte, ora locală 21.

00 (4.

00 în România), fiind găzduită de ABC News, cu mai puţin de două luni înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, stabilite pe 5 noiembrie 2024, ar putea fi cea mai urmărită dezbatere din istoria Americii.

Numărul de telespectatori ar putea fi aproape dublu faţă de cei 51 de milioane care au urmărit disputa dintre Joe Biden şi Donald Trump, de la finalul lunii iunie.

Acel eveniment faţă în faţă a schimbat cursul istoriei, forţându-l pe actualul lider de la Casa Albă să se retragă.

Vezi mai multe articole din categoria social Potrivit ultimului sondaj New York Times/Siena College, fostul preşedinte este în frunte la nivel naţional cu 48% din preferinţe faţă de 47% pentru vicepreşedintă.

În cadrul dezbaterii dintre Kamala Harris şi Donald Trump, care va dura 90 de minute şi care va fi moderată de David Muir şi Linsey Davis la ABC, cei doi candidaţi vor trebui să respecte reguli foarte stricte: una se referă la microfoanele care vor fi dezactivate, cu excepţia cazului în care candidatului îi vine rândul de a vorbi.

Nu va exista nicio declaraţie de deschidere din partea celor doi candidaţi, iar aceasta reprezintă o noutate în comparaţie cu alegerile prezidenţiale anterioare.

Spre deosebire de dezbaterea Biden-Trump, un grup de jurnalişti va fi prezent în studio pentru a asculta orice declaraţii care nu au fost înregistrate, dar nu va exista public.

Fiecare candidat va face o declaraţie de încheiere, de două minute, iar dezbaterea va începe cu prezentarea candidaţilor de către moderatori, urmată de o întrebare, cu câte două minute de răspuns.

  Harris şi Trump nu îşi vor putea pune reciproc întrebări, iar ABC News a spus că niciun subiect sau întrebare nu vor fi aflate în prealabil de staff-urile de campanie sau de candidaţi.

Trump a câştigat tragerea la sorţi pentru a alege poziţia pe care o va ocupa în timpul dezbaterii sau pentru a ţine discursul de închidere: magnatul a ales să fie ultimul care se adresează alegătorilor.

Harris a rămas cu alegerea poziţiei de ocupat în faţa camerelor.

La fel ca în iunie, Trump va ocupa podiumul din stânga ecranului televizorului.

Harris, aşa cum a făcut Biden, va rămâne pe dreapta.

Fiecare candidat va avea un pix, un caiet şi o sticlă de apă.

Notiţele nu sunt permise.

Regulile au fost aprobate de campaniile celor doi candidaţi şi au legătură cu cele deja adoptate pentru confruntarea din 27 iunie, de la CNN, dintre preşedintele Joe Biden şi Trump.

Lasă un răspuns