Portugalia îndeamnă UE să înceapă pregătirile pentru aderarea Ucrainei

Spread the love

Portugalia susţine aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană şi cere pregătiri în acest sens.

Portugalia îndeamnă UE să înceapă pregătirile pentru aderarea Ucrainei Portugalia pledează pentru integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană şi îndeamnă blocul comunitar să înceapă pregătirile necesare pentru acest proces, conform Bloomberg, citat de The Kyiv Independent.

Ministrul de externe portughez, Paulo Rangel, a declarat într-un interviu acordat la Forumul Ambrosetti, desfăşurat la Lacul Como, în nordul Italiei, că ţara sa vrea extinderea Uniunii Europene şi este dispus să se implice.

Rangel a subliniat că potenţiala aderare a Ucrainei va avea nevoie de reforme financiare şi instituţionale care trebuie începute imediat.

Vezi mai multe articole din categoria externe Un susţinător ferm al Ucrainei, Rangel a reafirmat că Uniunea Europeană trebuie să rămână fermă în ceea ce priveşte politica aplicată, conform căreia orice discuţii despre încheierea războiului din Ucraina trebuie duse, în principal, de guvernul de la Kiev.

„Nu vom abdica niciodată de la respectarea Cartei Naţiunilor Unite, a integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei”, a spus Rangel.

„Dacă stabilim precedentul că un stat poate folosi forţa pentru a schimba graniţele recunoscute internaţional, vom crea condiţii pentru multiplicarea conflictelor la nivel global”, a mai spus acesta.

Lasă un răspuns