Blinken, vizită în Marea Britanie pentru discuţii despre Ucraina şi Orientul Mijlociu

Spread the love

Secretarul de stat american Antony Blinken va fi luni la Londra pentru o vizită de două zile în cursul căreia se va întâlni cu ministrul de externe David Lammy, scrie BBC.

Blinken, vizită în Marea Britanie pentru discuţii despre Ucraina şi Orientul Mijlociu Departamentul de Stat al SUA afirmă că Blinken va deschide un aşa-numit „dialog strategic SUA-Marea Britanie”.

El va „discuta o serie de probleme critice”, inclusiv despre situaţia din Orientul Mijlociu şi sprijinul pentru Ucraina.

Ministrul de externe britanic şi Blinken s-au întâlnit la prima vizită a lui Keir Starmer la Washington în calitate de prim-ministru, în iulie, pentru summitul NATO.

În urma acestei întâlniri, Departamentul de Stat a anunţat că Blinken şi Lammy „au reafirmat importanţa asigurării faptului că Ucraina dispune de asistenţa economică, de securitate şi umanitară de care are nevoie pentru a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială”.

Vezi mai multe articole din categoria externe De asemenea, cei doi „au discutat despre necesitatea de a ajunge la o încetare a focului în Gaza care să asigure eliberarea ostaticilor şi să pună bazele unei păci durabile”.

Lasă un răspuns