VIDEO  NASA a difuzat imagini spectaculoase de la întoarcerea navetei spaţiale Starliner pe Pământ fără echipaj

Spread the love

Nava spaţială Starliner de la Boeing a aterizat fără echipaj în New Mexico vineri seară, încheiend o misiune de test de trei luni îngreunată de probleme tehnice care i-au forţat pe astronauţii pe care i-a adus la Staţia Spaţială Internaţională să rămână acolo până anul viitor.

NASA a difuzat imagini spectaculoase de la întoarcerea navetei spaţiale Starliner pe Pământ fără echipaj Astronauţii NASA Butch Wilmore şi Suni Williams, care au format primul echipaj care a zburat cu Starliner în iunie, au rămas pe ISS, în timp ce Starliner a început o călătorie de şase ore folosind propulsoarele de manevră pe care NASA le-a oferit luna trecută.

Starliner s-a întors pe Pământ aparent fără probleme, a arătat transmisia în direct a NASA, completând faza finală critică a misiunii sale.

Nava spaţială a reintrat în atmosfera Pământului cu viteze orbitale de aproximativ 27.

400 km pe oră.

Aproximativ 45 de minute mai târziu, a desfăşurat un set de paraşute pentru a-şi încetini coborârea şi a umflat un set de airbag-uri cu câteva momente înainte de a ateriza la White Sands Space Harbor, un deşert steril din New Mexico.

Vezi mai multe articole din categoria social Deşi misiunea a fost concepută ca zbor de testare final înainte ca NASA să certifice Starliner pentru misiuni de rutină, decizia agenţiei de luna trecută de a ţine astronauţii departe de capsulă din cauza problemelor de siguranţă a generat incertitudine cu privire la calea de certificare a navei spaţiale Starliner, în ciuda întoarcerii fără probleme.

Lasă un răspuns