Ministrul italian al Culturii, implicat într-un caz de adulter, a demisionat

Spread the love

Ministrul italian al Culturii, Gennaro Sangiuliano, care a fost implicat într-un caz de adulter, a demisionat vineri, scrie Reuters.

Sursa foto: Facebook Sangiuliano, un fost jurnalist în vârstă de 62 de ani, s-a confruntat cu o furtună mediatică după ce Maria Rosaria Boccia a declarat luna trecută că a fost numită „consilier al ministrului pentru evenimente majore”.

Ministerul Culturii a negat iniţial o astfel de numire, dar Sangiuliano a explicat ulterior că a fost de acord să o angajeze pe aceasta în calitate de consultant neplătit, înainte de a se răzgândi din cauza conflictului de interese.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Consider că este necesar pentru instituţii şi pentru mine să îmi dau demisia”, a spus vineri Sangiuliano în scrisoarea adresată vineri prim-ministrului, negând orice încălcare a regulilor ministeriale.

Miercuri, Sangiuliano a recunoscut într-un interviu televizat că Boccia i-a fost amantă şi-a cerut scuze soţiei sale şi lui Meloni.

Meloni a spus pe X despre Sangiuliano că este„o persoană capabilă şi un om onest”.

Ea l-a ales în locul său pe Alessandro Giuli, directorul muzeului de artă contemporană MAXXI din Roma şi, de asemenea, un fost jurnalist.

Lasă un răspuns