LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 926. Întâlnire Zelenski-Scholz în Germania / Parlamentul ucrainean cere ridicarea restricţiilor privind armele cu rază lungă de acţiune / Politico: Dmitro Kuleba, înlăturat după un conflict cu un apropiat al lui Zelenski

Spread the love

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre pregătirea unui nou pachet de ajutor militar din partea Franţei, anunţă Biroul prezidenţial.

Vezi mai multe articole din categoria externe Zelenski a subliniat nevoile primare ale Ucrainei, în special în ceea ce priveşte apărarea aeriană, sistemele de război electronic, vehiculele blindate şi artileria.

Regatul Unit va furniza Ucrainei un nou pachet de ajutor militar constând în 650 de rachete multirol uşoare (LMM) în valoare de peste 213 dolari, a anunţat guvernul britanic pe 6 septembrie.

Anunţul are loc înaintea reuniunii Grupului de contact pentru apărare al Ucrainei (UDCG) la baza militară americană Ramstein din Germania.

Secretarul britanic al apărării, John Healey, va prezenta oficial pachetul de ajutor în cadrul summitului.

Ruslan Stefanchuk, preşedintele parlamentului ucrainean, s-a întâlnit cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Mike Johnson, în Italia, la 5 septembrie, pentru a discuta despre ridicarea restricţiilor privind loviturile cu arme occidentale cu rază lungă de acţiune în interiorul teritoriului rus.

Casa Albă nu şi-a modificat poziţia, în ciuda faptului că unii politicieni americani susţin cererile Kievului.

Vineri, 6 septembrie, cancelarul german Olaf Scholz se va întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul vizitei sale în Germania, după cum a confirmat un purtător de cuvânt al guvernului german, scrie Kyiv Independent.

Întâlnirea va avea loc la Frankfurt am Main.

Deocamdată, nu au fost furnizate detalii suplimentare.

 

Lasă un răspuns