SUA sancţionează presa de stat din Rusia pentru interferenţa în alegerile prezidenţiale din noiembrie. Replica Moscovei

Spread the love

SUA sancţionează presa de stat din Rusia pentru interferenţa în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Replica Moscovei Acuzaţiile aduse de către SUA arată că la indicaţia preşedintelui Vladimir Putin, trei companii ruseşti au utilizat profiluri false pentru a răspândi naraţiuni false pe reţelele de socializare, a declarat procurorul general adjunct al SUA, Lisa Monaco.

Vezi mai multe articole din categoria externe Potrivit CNN, scopul uneia dintre companiile ruseşti a fost acela de a promova candidatura lui Donald Trump sau a oricui ar fi devenit candidatul republican la preşedinţia americană.

Totodată, Reuters notează că doi angajaţi ai Russia Today (RT), reţeaua media rusă de stat, au fost acuzaţi de spălare de bani.

Aceştia au fost puşi sub acuzare că ar fi făcut parte dintr-o schemă care a direcţionat aproape 10 milioane de dolari către înfiinţarea şi conducerea unei societăţi fantomă cu sediul în Tennessee pentru a produce conţinut online pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din noiembrie, potrivit Departamentului de Justiţie.

Acţiunile o vizează inclusiv pe Margarita Simonovna Simonian, redactorul-şef al reţelei.

Solicitat să comenteze, un purtător de cuvânt al RT nu a răspuns acuzaţiilor aduse şi, în schimb, a trimis prin e-mail comentarii batjocoritoare, inclusiv „2016 a sunat şi îşi vrea clişeele înapoi”, notează CNN.

Într-un răspuns pentru agenţia Reuters, RT a ridiculizat acuzaţiile: „Trei lucruri sunt sigure în viaţă: moartea, taxele şi interferenţa RT în alegerile din SUA”.

Nu este pentru prima dată când Moscova este acuzată că intervine în alegerile prezidenţiale din SUA.

Evaluările serviciilor de informaţii americane au constatat că Moscova a încercat să îl ajute pe Donald Trump în 2016, când acesta a învins-o pe democrata Hillary Clinton, şi în 2020, când a pierdut în faţa democratului Joe Biden.

Moscova a negat de fiecare dată acuzaţiile.

Ca răspuns pentru măsurile luate de Washington împotriva RT, Moscova a anunţat că va viza mass-media americane, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, notează Reuters.

Zaharova a descris demersul drept o „vânătoare de vrăjitoare” şi a declarat că acesta a avut ca scop sperierea populaţiei americane.

„Va exista un răspuns la acţiunile autorităţilor din Statele Unite, care contrazic în mod direct obligaţiile lor în domeniul asigurării accesului liber la informaţii şi al pluralismului mass-media”, a declarat Zaharova.

 

Lasă un răspuns