Mașinile abandonate pe domeniul public, scoase la licitație de Primărie. Prețurile pornesc de la câțiva zeci de lei.

Spread the love

  Clujenii continuă să-și abandoneze mașinile pe străzile din cartierele orașului, iar Primăria a anunțat că scoate la licitație 32 de mașini abandonate pe domeniul public din Cluj-Napoca.

 Spre exemplu, în vara anului trecut, zeci de autovehicule și mai multe mașini de lux – Hammer sau Mercedes erau abandonate în parcările municipiului Cluj-Napoca, iar administrația locală anunța desfășurarea unei licitații pentru vânzarea mașinilor abandonate.

 Potrivit anunțului publicat de Primăria Cluj-Napoca, peste 30 de mașini și scutere abandonate pe domeniul public vor fi vândute săptămâna viitoare în urma unei licitații.

 Printre mașinile abandonate se regăsesc o diversitate de autovehicule, de la clasicul Opel, sau autovehicule marca Ford, Mazda sau Volkswagen la mașini marca BMW, Audi sau Mercedes-Benz.

 Prețurile pleacă de la câțiva zeci de lei, astfel că un scuter de culoare gri, cu caroseria distrusă 80%, este licitat cu prețul de 50 de lei.

O Toyota gri, în stare ceva mai bună, este vândută cu 400 de lei.

Prețurile ajung la 700 de lei în cazul unor autoturisme precum Mercedes-Benz, cu caroseria și tapițeria distruse în proporție de 40%.

 Clujenii își abandonează mașinile pe străzile din cartierele orașului, chiar dacă anul trecut puțini locuitori ai municipiului s-au arătat interesați de programul „Rabla Local” pentru casarea mașinilor vechi.

Potrivit unui raport publicat în 2022, pe parcursul a trei ani de zile administrația locală a ridicat, prin intermediul serviciilor oferite de structurile specializate, aproape 500 de mașini abandonate pe domeniul public, din care cea mai mare parte (aproximativ 400 de autovehicule) a fost vândută.

 Consultă Lista cu autovehiculele declarate ca fără stăpân în baza Legii nr.

421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, aflate pe raza municipiului Cluj-Napoca, în vederea identificării proprietarului sau deținătorului legal.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns