Congo a primit primul lot de doze de vaccin împotriva mpox

Spread the love

Republica Democrată Congo a primit joi primul lot de vaccin împotriva mpox, cu care autorităţile speră să limiteze o epidemie care a determinat ONU să declare o urgenţă globală de sănătate publică, scrie Reuters.

Congo a primit primul lot de doze de vaccin împotriva mpox Congo este epicentrul epidemiei, care s-a răspândit în ţările vecine şi în alte părţi, însă lipsa vaccinurilor în Africa a îngreunat eforturile de stopare a răspândirii acestei boli uneori mortale.

Un avion care transporta doze donate de Uniunea Europeană a aterizat joi în capitala Kinshasa.

Ministrul sănătăţii din Congo, Samuel Roger Kamba Mulamba, a declarat reporterilor că vaccinul şi-a dovedit deja valoarea în Statele Unite şi va fi distribuit adulţilor din Congo.

Vezi mai multe articole din categoria externe Această primă livrare se ridică la 99 000 de doze, iar o nouă livrare, care va avea loc sâmbătă, va duce totalul la 200 000 de doze, a declarat Laurent Muschel, şeful Autorităţii UE pentru pregătirea şi răspunsul în caz de urgenţă în domeniul sănătăţii (HERA).

În total, Europa intenţionează să livreze 566 000 de doze acolo unde nevoile sunt mai mari în regiune, a declarat Muschel pentru Reuters.

Lasă un răspuns