Când vor fi demolate chioșcurile din zona Pieței Mihai Viteazul? Emil Boc: „Trebuie să trecem la un alt nivel”.

Spread the love

  Zona Pieței Mihai Viteazul se va schimba radical, prin demolarea chioșcurilor de pe strada Argeș, Canalul Morii va fi decopertat, iar spațiile pietonale vor fi extinse.

Astfel, 16 chioșcuri amplasate pe strada Argeș din Piața Mihai Viteazul, pe dalele de beton care acoperă Canalul Morii, urmează să fie demolate, iar cursul de apă decopertat.

Gheretele au fost concesionate în urmă unei licitații publice din 1994 pe o durata de 25 de ani.

 Potrivit primarului Emil Boc, demolarea acestora va începe de la 1 ianuarie 2025.

„De la 1 ianuarie 2025 începe demolarea, când expiră toate contractele.

Cred că în 24 ianuarie este ultimul contract care expiră, conform notificărilor.

După care, evident, toată această componentă dispare, pentru că trebuie redat până la urmă acest curs de apă clujenilor, pentru că așa a fost el gândit, nu să fie acoperit.

A fost o perioadă a anilor ’90, am trecut de perioada asta.

Nu putem schimba istoria.

Asta este, așa s-a gândit atunci.

Acum trebuie să trecem la un alt nivel”, a declarat, joi, primarul Emil Boc în cadrul unei interveții radio locale.

De altfel, cele câteva proiecte dezvoltate în paralel, precum amenajarea zonei Parcului „I.

L.

Caragiale” și decopertarea Canalului Morii din această zonă, dar și amenajarea zonei Parcul Rozelor, de-a lungul cursului de apă, coroborate cu dezvoltarea culoarului de mobilitate din zona cartierului Mărăști – toate acestea vizează revalorificarea Canalului Morii, dar și a spațiilor aferente învecinate cursului de apă.

 Emil Boc a oferit exemplul zonei Parcului I.

L.

Caragiale, aflat în proces de modernizare.

 „Și această zonă trebuie să fie reintegrate și redată clujenilor.

Uitați-vă la zona Parcului I.

L Caragiale, ce frumos arată! Și aici, lucrările sunt în grafic și vor fi încheiate până la finalul anului, exceptând lucrările de conservare a zidului roman, ce reprezintă un proiect separat”, a amai adăugat Emil Boc.

 Primăria a organizat un concurs de soluții pentru valorificarea spațiilor adiacente Liceului „Nicolae Bălcescu”, iar proiectul câștigător prevede amenajarea, inclusiv pe spațiul fostelor tarabe din piață, a unui „spațiu urban vibrant, de bună calitate, în vederea facilitării parcurgerii cât mai plăcute și sigure a acesteia de către elevi și profesori, locuitorii zonei sau trecători, integrând principiile walkable și smart city”.

„Proiectul câștigător vizează, inclusiv, reabilitarea infrastructurii publice a municipiului prin modernizarea străzilor adiacente Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”, respectiv strada Argeș, inclusiv Canalul Morii, strada Constanța (parțial) precum și strada Bălcescu, fapt ce va duce la creșterea atractivității și calității mediului urban.

Aceasta va fi realizată și prin punerea în valoare a cursului de apă a Canalului Morii, reducerea traficului de autoturisme pe străzile adiacente liceului și încurajarea folosirii variantelor nemotorizate (velo și pietonal), precum și folosirea transportului public de călători de către elevi și profesori”, potrivit proiectului asumat de administrația locală.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns