Studenţii chinezi, avertizaţi să nu se lase păcăliţi de „femei frumoase şi bărbaţi chipeşi”

Spread the love

Agenţia de Securitate Naţională a Chinei îi avertizează pe studenţii cu acces la date sensibile să fie atenţi la spionii străini care se folosesc de tactici romantice pentru a obţine informaţii confidenţiale.

Studenţii chinezi, avertizaţi să nu se lase păcăliţi de „femei frumoase şi bărbaţi chipeşi” Agenţia de Securitate Naţională din China i-a avertizat pe studenţii cu acces la date sensibile să fie precauţi la „bărbaţii chipeşi şi la femeile frumoase” care ar putea să încerce să-i convingă să fie spioni, informează Reuters.

Ministerul Securităţii Statului a declarat că studenţii pot fi manipulaţi în diverse moduri pentru a divulga informaţii confidenţiale, punând astfel în pericol securitatea naţională.

Vezi mai multe articole din categoria externe Ministerul a menţionat că agenţiile de spionaj străine vizează în mod special tinerii studenţi, profitând de curiozitatea şi dorinţa lor de a încerca lucruri noi.

Agenţii s-ar preface că sunt savanţi universitari sau angajaţi ai unor instituţii de cercetare ştiinţifică şi companii de consultanţă, atrăgându-i pe studenţi cu oferte de muncă part-time bine plătite, sub pretextul unor cercetări de piaţă sau schimburi academice.

În unele cazuri, spionii ar recurge la strategii romantice, pretinzând că sunt îndrăgostiţi de ei, pentru a-i păcăli pe studenţi să pice „în capcană”.

Ministerul nu a oferit detalii exacte despre firmele străine implicate în astfel de activităţ, însă.

Lasă un răspuns