Înalţi oficiali Hamas, inculpaţi de SUA pentru atacurile din 7 octombrie asupra Israelului

Spread the love

Yahya Sinwar Departamentul de Justiţie al SUA a lansat acuzaţii împotriva lui Yahya Sinwar, şeful grupării militante, şi a altor cel puţin cinci persoane de orchestrarea atacului care a ucis 1 200 de persoane, inclusiv peste 40 de americani, scrie The Guardian.

Plângerea penală are şapte capete de acuzare şi include acuzaţii de conspiraţie în vederea furnizării de sprijin material unei organizaţii teroriste străine, conspiraţie în vederea uciderii unor cetăţeni americani şi conspiraţie în vederea utilizării de arme de distrugere în masă.

Vezi mai multe articole din categoria externe Totodată, atât Iranul, cât şi Hezbollah din Liban sunt acuzate că au furnizat sprijin financiar şi arme, inclusiv rachete, şi materiale militare.

Dintre cei şase oficiali acuzaţi penal de SUA, doar trei mai sunt în viaţă.

Aceştia sunt Yahya Sinwar, despre care se crede că se ascunde în Gaza; Khaled Meshaal, care este stabilit la Doha şi conduce biroul din diaspora al grupării; şi Ali Baraka, un înalt oficial Hamas stabilit în Liban.

Inculpaţii decedaţi sunt fostul lider Hamas Ismail Haniyeh, care a fost asasinat în iulie la Teheran; şeful aripii militare Mohammed Deif, pe care Israelul a declarat că l-a ucis într-o lovitură aeriană în iulie; şi Marwan Issa, un comandant militar adjunct pe care Israelul a declarat că l-a ucis într-o lovitură în martie.

Luni, premierul israelian Benjamin Netanyahu a exclus posibilitatea de a face „concesii” în cadrul discuţiilor blocate sau de a „ceda presiunilor” pentru a pune capăt ostilităţilor.

 

Lasă un răspuns