Examenele naționale, desfășurate mai devreme în anul școlar 2024-2025. Elevii vor susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul înainte de sfârșitul lunii iunie.

Spread the love

  Ministerul Educației anunță modificări în desfășurarea examenelor naționale, din  noul an școlar.

 Astfel, în contextul în care la examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat din vară, elevii au fost nevoiți să susțină probele în condiții de caniculă și disconfort termic ridicat, din anul școlar 2024-2025 examenele naționale se vor desfășura mai devreme.

 Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat miercuri că examenele naţionale din noul an şcolar se vor desfăşura mai devreme.

„Sunt o serie de noutăţi şi în ceea ce priveşte examenele naţionale pentru anul care tocmai începe.

Probele scrise ale examenelor copiilor se desfăşoară mai devreme şi se vor finaliza înainte de sfârşitul lunii iunie, tocmai pentru a putea să ţinem cont de evoluţia spre niveluri extreme ale temperaturilor din timpul verii, care pot afecta randamentul candidaţilor”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, după ședința de Guvern de miercuri.

 Pentru Bacalaureat, ministrul susține că se va identifica „o soluţie funcţională” care să permită încadrarea în termen a tuturor candidaţilor care merg spre învăţământ superior în ţară sau în afara ţării.

Elevii vor putea să-şi vadă lucrările de la examenele naţionale înainte de a face contestaţii.

„De asemenea, am decis ca vizualizarea lucrărilor scrise la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat 2025 să se facă înainte de depunerea contestaţiilor.

Copiii îşi vor putea vedea lucrările înainte de a depune contestaţia, pentru a putea decide în consecinţă de cauză”, a adăugat Deca.

Potrivit propunerii de calendar pentru simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2025, probele se vor desfășura în luna martie.

 Astfel, simulările pentru Evaluarea Națională se vor desfășura în perioada 17-19 martie, iar probele pentru Bacalaureat – în perioada 24-27 martie.

Ministerul Educației va continua evaluarea digitalizată a lucrărilor, care „s-a dovedit  a fi un succes”, a mai explicat ministrul Educației, Ligia Deca.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns