Directorul Deutsche Bank îi roagă pe germani să muncească mai mult pentru a ieşi din criză. Angajaţii din Germania sunt sub media UE la numărul de ore lucrate

Spread the love

„Investitorii ne spun de mai bine de un an că se îndoiesc de capacitatea Germaniei şi a Europei de a performa şi, chiar mai rău, de dorinţa de a performa”, a declarat Christian Sewing miercuri, la o conferinţă la Frankfurt.

„Să ne întoarcem să muncim la fel de mult ca media UE”, a îndemnat el cetăţenii ţării, potrivit Bloomberg.

Vezi mai multe articole din categoria economic Economia germană stagnează de ani de zile, iar speranţele că aceasta îşi va reveni în curând au fost spulberate, preşedintele institutului Ifo, Clemens Fuest, avertizând că ţara „intră în criză”.

Perspectivele sumbre au început să afecteze şi băncile naţionale.

Apelul lui Sewing a venit în aceeaşi zi în care una dintre cele mai emblematice companii germane, producătorul auto Volkswagen, a detaliat planurile privind închiderea fără precedent a unor fabrici din ţară.

Cererea de automobile din Europa nu şi-a revenit de la pandemie, a declarat directorul financiar Arno Antlitz la o adunare a angajaţilor din oraşul Wolfsburg, oraşul de origine al companiei.

Cetăţenii UE lucrează în medie aproximativ 34 de ore pe săptămână, comparativ cu doar aproximativ 28 de ore în Germania, a declarat Sewing la conferinţa de miercuri.

„Pur şi simplu trebuie să le spunem concetăţenilor noştri că trebuie să facem mai mult din nou”, a spus el.

Lasă un răspuns