Ucraina: Eşecul arestării lui Putin în Mongolia, o „lovitură grea” dată Dreptului

Spread the love

Eşecul Mongoliei de a-l aresta pe preşedintele rus Vladimi Putin a dat o „lovitură grea” sistemului de drept penal internaţional, a denunţat Ministerul de Externe ucrainean, în timp ce liderul de la Kremlin a sosit ieri la Ulaanbaatar pentru discuţii care se vor concentra asupra unei noi conducte de gaz care să lege Rusia de China.

Ucraina: Eşecul arestării lui Putin în Mongolia, o „lovitură grea” dată Dreptului Este prima vizită a lui Putin într-o ţară care este membră a Curţii Penale Internaţionale (CPI), după ce tribunalul de la Haga a emis un mandat de arestare împotriva lui Putin pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Heorhi Tiki, a declarat: „Mongolia a permis unui criminal inculpat să se sustragă justiţiei, împărţind astfel responsabilitatea pentru crimele de război”.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit astăzi la Ulaanbaatar cu omologul său mongol Ukhnaagiin Khurelsukh, potrivit unui videoclip prezentat de jurnalişti ruşi care îl însoţesc pe Putin.

Vezi mai multe articole din categoria justitie Khurelsukh l-a întâmpinat pe Putin în Piaţa Genghis Khan centrală a capitalei, cunoscută şi sub numele de Piaţa Sukhbaatar, pentru o ceremonie grandioasă cu înalţi oficiali din ambele părţi.

Lasă un răspuns