SUA şi Ucraina, mai aproape de un acord privind rachetele cu rază lungă de acţiune. Livrarea ar putea dura câteva luni

Spread the love

SUA şi Ucraina, mai aproape de un acord privind rachetele cu rază lungă de acţiune.

Când va fi făcut anunţul oficial Includerea rachetelor Joint Air-to-Surface Standoff Missiles (JASSM) într-un pachet de arme este de aşteptat să fie anunţată în această toamnă, au declarat trei surse sub anonimat pentru agenţia Reuters.

O decizie finală nu a fost luată în acest sens, însă este un pas înainte în legătură cu rachetele cu rază lungă de acţiune care au fost solicitate de Kiev în ultima perioadă.

Vezi mai multe articole din categoria externe Trimiterea de rachete JASSM în Ucraina ar putea modifica semnificativ peisajul strategic al conflictului, au declarat oficialii.

JASSM-urile sunt invizibile şi pot lovi mai departe decât majoritatea rachetelor din inventarul actual al Ucrainei, notează Reuters.

Statele Unite au fost reticente în a furniza arme care ar putea lovi ţinte din interiorul Rusiei, de teamă că acest lucru ar duce la escaladarea conflictului.

Până în prezent, JASSM a fost integrat doar în avioane proiectate de SUA.

Ucraina va opera în cele din urmă câteva zeci de avioane F-16, fiecare dintre acestea putând transporta două rachete de croazieră.

 

Lasă un răspuns