Netanyahu condamnă decizia Regatului Unit de a opri unele licenţe de export: „ruşinoasă”

Spread the love

Netanyahu condamnă decizia Regatului Unit de a opri unele licenţe de export: „ruşinoasă” Premierul israelian Benjamin Netanyahu a condamnat marţi decizia guvernului britanic de a suspenda unele licenţe de export de arme către Israel, calificând-o drept o „decizie ruşinoasă”, scrie Reuters.

Reacţia vine după ce ministrul britanic de externe, David Lammy, a anunţat luni suspendarea a 30 din cele 350 de licenţe de export de arme către Israel, invocând riscul ca echipamentele respective să fie folosite pentru a comite încălcări grave ale dreptului umanitar internaţional.

Vezi mai multe articole din categoria externe Decizia a fost luată la o zi după ce forţele israeliene au recuperat trupurile a şase ostatici dintr-un tunel din Gaza, ceea ce a atras critici vehemente din partea mai multor miniştri israelieni.

Netanyahu a declarat într-o postare pe reţelele de socializare că această „decizie ruşinoasă nu va schimba determinarea Israelului de a învinge Hamas, o organizaţie teroristă care a masacrat 1.

200 de oameni pe 7 octombrie, inclusiv 14 cetăţeni britanici”.

El a adăugat că Hamas încă deţine mai bine de 100 de ostatici, printre care se numără şi cinci cetăţeni britanici, şi a criticat decizia Marii Britanii, spunând că aceasta va încuraja Hamasul.

„Cu sau fără arme britanice, Israelul va câştiga acest război”, a afirmat Netanyahu.

Lasă un răspuns