LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 923. Zelenski: Rusia nu a avansat în apropiere de Pokrovsk în ultimele 2 zile / Activitate suspendată la o rafinărie de petrol din Moscova

Spread the love

Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto Rusia a lansat un atac asupra Ucrainei cu trei rachete balistice Iskander-M/KN-23, o rachetă ghidată Kh-59/69 şi 35 de drone Shahed-131/136 în noaptea de 2-3 septembrie.

Forţele ucrainene au reuşit să doboare 2 drone, 6 au fost pierdute din punct de vedere al localizării şi 2 au zburat spre Rusia şi spre părţile ocupate ale regiunii Doneţk, anunţă Forţele aeriene ucrainene.

„Ca urmare a eforturilor de luptă, 27 de drone de atac Shahed-131/136 au fost doborâte, 6 au fost pierdute din punct de vedere al localizării.

Nu au fost raportate pagube sau victime.

Două drone inamice au zburat spre regiunea Belgorod din Rusia şi spre [părţi ale] regiunii Doneţk ocupate”, se arată în comunicarea oficială.

Vezi mai multe articole din categoria externe Viceprim-ministrul pentru integrare europeană şi euroatlantică, Olha Stefanishyna, este convinsă că acum este momentul potrivit pentru a ridica problema invitării Ucrainei la NATO.

Ea a declarat acest lucru într-un interviu pentru RBC-Ucraina.

„Fără îndoială, există o cale între invitaţie şi aderare.

Cred că acum este momentul potrivit pentru a aborda această problemă.

De ce? Pentru că avem deja o anumită experienţă a acestui război ca ţară.

Cunoaştem deja toate capacităţile privind coordonarea sprijinului militar.

Trebuie să privim spre viitor şi să planificăm mai strategic.

Sunt convins că invitaţia este tocmai o oportunitate de a forma acorduri individuale cu fiecare aliat cu privire la cum va arăta aderarea Ucrainei la NATO”, a declarat oficialul guvernamental.

Rafinăria de petrol Gazprom Neft din Moscova a suspendat operaţiunile la unitatea de rafinare Euro+ a uzinei în urma unui incendiu cauzat de un presupus atac ucrainean cu drone la scară largă asupra regiunii la 1 septembrie, a raportat Reuters, citând sursele sale.

Zeci de drone ar fi vizat mai multe regiuni ruseşti în cursul nopţii de 1 septembrie, inclusiv Moscova.

Situaţia în sectorul Pokrovsk din regiunea Doneţk este „dificilă”, dar trupele ruse nu au avansat în ultimele două zile, susţine preşedintele Volodimir Zelenski, citându-l pe comandantul-şef Oleksandr Sîrskîi.

Întrebat dacă a fost oportună lansarea incursiunii în Kursk, Zelenski a declarat că Rusia a redistribuit un „număr suficient de mare” de trupe din sectoarele Zaporojie şi Herson în regiunea Kursk, acolo unde forţele ucrainene au demarat o incursiune-surpriză la începutul lunii august.

La sfârşitul lunii august, Ucraina ar controla peste 1 290 de kilometri pătraţi şi 100 de aşezări, potrivit comandantului Sîrskîi.

 

Lasă un răspuns