Războiul din Ucraina, ziua 921. Polonia susţine aderarea Ucrainei la UE în ciuda disputei privind masacrul de la Volyn / Atac de amploare cu drone ucrainene asupra mai multor regiuni din Rusia / Ţările de Jos vor trimite 28 de vehicule blindate amfibii în Ucraina

Spread the love

Sursa foto: X Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, consideră că situaţia din Ucraina este în prezent critică, deşi mai bună decât acum trei luni.

Stubb nu s-a angajat să prezică când se va încheia războiul, care durează de mai bine de doi ani.

„Situaţia este critică, dar pentru Ucraina situaţia pare mai bună decât acum trei luni.

Vom continua să sprijinim Ucraina atâta timp cât va fi nevoie”, a declarat liderul finlandez, apreciind drept pozitiv faptul că au început discuţii despre pace.

Vezi mai multe articole din categoria externe Potrivit preşedintelui Finlandei, nu ar trebui să existe restricţii privind utilizarea armelor occidentale pentru lovituri în interiorul Rusiei, deoarece Ucraina ar face acest lucru pentru autoapărare şi în cadrul dreptului internaţional, dar atacurile nu trebuie să vizeze instalaţii civile.

Potrivit lui Stubb, Rusia este ameninţarea „nr.

1” la adresa securităţii Finlandei din diverse motive şi este necesar să fie pregătită pentru o perioadă de incertitudine în relaţiile cu Rusia, dar „nu există niciun motiv de îngrijorare în acest moment”.

Un accident de elicopter de antrenament a dus la moartea celor doi membri ai echipajului de la bord, a declarat Universitatea Naţională a Forţelor Aeriene Ivan Kozhedub din Harkov.

Universitatea nu a dezvăluit unde a avut loc accidentul şi nici numele celor doi membri ai echipajului.

„Anchetatorii, experţii specializaţi şi specialiştii comisiei speciale a Ministerului Apărării lucrează la locul incidentului”, a declarat universitatea.

Universitatea şi unitatea militară a elicopterului vor contribui cu informaţii pentru a stabili cauza accidentului, a adăugat universitatea.

„Ne exprimăm condoleanţele faţă de rudele şi prietenii celor decedaţi”.

În iulie, un cadet din primul an de la aceeaşi universitate a murit într-un zbor de antrenament al unui aparat Swift K-10 de fabricaţie ucraineană.

Trupele ruse şi-au accelerat înaintarea spre Pokrovsk în ultima săptămână şi se află probabil la mai puţin de 10 kilometri de marginea oraşului, a declarat Ministerul Apărării al Regatului Unit în raportul din 1 septembrie.

Frontul de est de lângă Pokrovsk a fost scena unor lupte intense timp de mai multe luni şi un punct central al ofensivei Rusiei în regiunea Doneţk.

Oraşul este un important centru logistic pentru forţele ucrainene.

Potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie, viteza de înaintare este „probabil să încetinească pe măsură ce forţele terestre ruse ajung în zonele construite din Pokrovsk”.

„Ritmul operaţional al activităţii militare a rămas scăzut pe toate celelalte linii de front din estul şi sudul Ucrainei”, a adăugat Ministerul Apărării.

Forţele ruse au trecut parţial la apărare în apropierea satului Lyptsi din regiunea Kharkiv, a declarat Vitalii Sarantsev, purtătorul de cuvânt al grupului de forţe din Harkov, la televiziunea naţională.

Lyptsi este situat la 10 kilometri de graniţa cu Rusia.

Satul a fost sub ocupaţie rusă din februarie până în septembrie 2022 şi a fost din nou vizat în timpul noii ofensive a Rusiei împotriva regiunii Harkov în 2024.

Trupele ruse s-au retras parţial din zonă la sfârşitul lunii iunie, potrivit armatei ucrainene.

Armata rusă încearcă acum să îşi menţină poziţiile în zona Lyptsi şi să le recupereze pe cele pe care le-a pierdut deja, suferind pierderi destul de semnificative în acest sector al frontului, a declarat Sarantsev.

Purtătorul de cuvânt a spus că, în acelaşi timp, Rusia menţine, de asemenea, un număr considerabil de personal în apropierea acestei zone din regiunea Harkov.

Lasă un răspuns