LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 921. Polonia susţine aderarea Ucrainei la UE în ciuda disputei privind masacrul de la Volyn / Atac de amploare cu drone ucrainene asupra mai multor regiuni din Rusia / Ţările de Jos vor trimite 28 de vehicule blindate amfibii în Ucraina

Spread the love

Sursa foto: X Trupele ruse şi-au accelerat înaintarea spre Pokrovsk în ultima săptămână şi se află probabil la mai puţin de 10 kilometri de marginea oraşului, a declarat Ministerul Apărării al Regatului Unit în raportul din 1 septembrie.

Frontul de est de lângă Pokrovsk a fost scena unor lupte intense timp de mai multe luni şi un punct central al ofensivei Rusiei în regiunea Doneţk.

Oraşul este un important centru logistic pentru forţele ucrainene.

Vezi mai multe articole din categoria externe Potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie, viteza de înaintare este „probabil să încetinească pe măsură ce forţele terestre ruse ajung în zonele construite din Pokrovsk”.

„Ritmul operaţional al activităţii militare a rămas scăzut pe toate celelalte linii de front din estul şi sudul Ucrainei”, a adăugat Ministerul Apărării.

Forţele ruse au trecut parţial la apărare în apropierea satului Lyptsi din regiunea Kharkiv, a declarat Vitalii Sarantsev, purtătorul de cuvânt al grupului de forţe din Harkov, la televiziunea naţională.

Lyptsi este situat la 10 kilometri de graniţa cu Rusia.

Satul a fost sub ocupaţie rusă din februarie până în septembrie 2022 şi a fost din nou vizat în timpul noii ofensive a Rusiei împotriva regiunii Harkov în 2024.

Trupele ruse s-au retras parţial din zonă la sfârşitul lunii iunie, potrivit armatei ucrainene.

Armata rusă încearcă acum să îşi menţină poziţiile în zona Lyptsi şi să le recupereze pe cele pe care le-a pierdut deja, suferind pierderi destul de semnificative în acest sector al frontului, a declarat Sarantsev.

Purtătorul de cuvânt a spus că, în acelaşi timp, Rusia menţine, de asemenea, un număr considerabil de personal în apropierea acestei zone din regiunea Harkov.

Lasă un răspuns