Japonia a emis un protest oficial după ce o navă a Chinei a intrat în apele japoneze

Spread the love

Japonia a emis un protest oficial în faţa Chinei după ce una dintre navele chinezeşti de inspecţie navală a intrat sâmbătă în apele japoneze.

Este a doua incursiune pe teritoriul său a armatei chineze în mai puţin de o săptămână, susţin japonezii.

Japonia a emis un protest oficial după ce o navă a Chinei a intrat în apele japoneze Nava a fost detectată în largul coastei Prefecturii Kagoshima, în sud-vestul Japoniei, în jurul orei locale 6.

00.

Vasul a plecat în două ore, a anunţat ministerul apărării al ţării, potrivit Reuters.

Tokyo a transmis „îngrijorarea puternică şi protestul faţă de acest incident” unui oficial al ambasadei Chinei, a declarat ministerul de externe într-o declaraţie care face referire şi la o incursiune în spaţiul aerian a unui avion militar al Chinei de luni.

Vezi mai multe articole din categoria externe Tokyo le-a spus diplomaţilor chinezi la începutul acestei săptămâni că încălcarea de luni a spaţiului aerian a fost „complet inacceptabilă”.

O creştere a activităţii militare în apropierea Japoniei şi în jurul Taiwanului în ultimii ani a stârnit îngrijorări la Tokyo.

Japonia a anunţat consolidarea apărării pentru a descuraja Beijingul să folosească forţa militară pentru a-şi impune revendicările teritoriale în regiune.

Lasă un răspuns